Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Μοναχικοί λύκοι σε κοπάδια με εκπαιδευτές βοσκούς προβάτων

 Γερμανία: Υβριδικός Πόλεμος οι επιθέσεις μέσω Facebook
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις απο μοναχικούς λύκους στην Ευρώπη που οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το WhatsApp,
 δημιουργεί ένα είδος «υβριδικού πολέμου»,
δήλωσε ο επικεφαλής της εγχώριας γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Hans-Georg Maassen (Χάνς-Γκέοργκ Μάσεν), επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BFV), η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, δήλωσε ότι οι πιθανοί τρομοκράτες λαμβάνουν εντολές απο ηγέτες ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω ανταλλαγής κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων.

Οι λεπτομέρειες τις οποίες περιέγραψε
ως «υβριδικό πόλεμο» αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την Τετάρτη, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Οι επιθέσεις διατάσσονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, WhatsApp και Telegram, ενώ “οι δράστες ειναι ασφαλή και δεν αναγνωρίζονται."
"Ανησυχούμε για το νέο τύπο δράστη ο οποίος φαίνεται να δρά μόνος του,” ανέφερε ο Maassen. "Αυτό το σενάριο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις αρχές ασφαλείας - όπως είναι και η αποκάλυψη των κρυφών πυρήνων”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το BFV, το Διαδίκτυο είναι η κύρια πλατφόρμα για διάφορους εξτρεμιστές. Η εξτρεμιστική προπαγάνδα, βίντεο από τις επιθέσεις, και τα εγχειρίδια για τρομοκρατικές δραστηριότητες πολλαπλασιάζονται στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο γίνεται γόνιμο έδαφος για τα πάντα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, από την αρχική ριζοσπαστικοποίηση και την στρατολόγηση στην επικοινωνία και τη διαχείριση των πιθανών δραστών.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας εχουν καταγράψει εναν αυξανόμενο αριθμό σαλαφιστών στη Γερμανία. Το BFV εχει δηλώσει οτι ο αριθμός των σαλαφιστών στη χώρα έχει αυξηθεί απο τον Ιουνίο, από 8.900 έως 9.200.

Ο Maassen εξέφρασε την ανησυχία του στον απόηχο των πρόσφατων συλλήψεων υπόπτων για τρομοκρατία.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τρεις φερόμενοι ως μέλη ενός πυρήνα συνδεδεμένου με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι οι ύποπτοι μπορούν να συνδέονται με τις επιθέσεις του Παρισιού. Οι τρεις άνδρες, Μαχίρ Αλ-Χ. (17), Μοχάμεντ Α(26), και Ιμπραήμ Μ (18) ειναι όλοι Σύροι υπήκοοι. Οι αρχές αναφέρουν ότι οι ύποπτοι εισήλθαν παράνομα στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2015 και υποτίθεται ότι περίμεναν διαταγές από το ΙΚ.

Προηγουμένως, υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης για δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Πρόσφατα συνελήφθησαν ύποπτοι στη Γαλλία που χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι γίγαντες των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης (Twitter, Facebook κ.α.) έχουν απενεργοποιήσει χιλιάδες λογαριασμούς που είχαν ως στόχο την προώθηση της τρομοκρατίας και την προώθηση εξτρεμιστικού περιεχομένου.


RT
Απόδοση: OnAlert