Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρωσική βοήθεια στην Συρία αποφέρει καρπούς

Ο στρατός ανακατέλαβε πλήρως την Τεχνική Σχολή Αεροπορίας, την Σχολή Οπλισμού και τη Σχολή Πυροβολικού
Οι Μονάδες του Συριακού Στρατού με εμπροσθοφυλακή τις Δυνάμεις του Τίγρη ανακατέλαβαν ολοσχερώς
την Σχολή Οπλισμού στο ΝΔ Χαλέπι μετά από βίαιες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες της Jaish Al-Fatah, σκοτώνοντας κια τραυματίζοντας δεκάδες αντιπάλους.
Στη Βάση πυροβολικού στο Ramouseh στο σύμπλεγμα των στρατιωτικών Ακαδημιών ο στρατός πλέον έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μετά από τιτάνιες μάχες που διήρκησαν σχεδόν 1 μήνα  τόσο την Τεχνική Σχολή Αεροπορίας όσο και την Σχολή Οπλισμού και προελαύνει.CrfXV5gVMAADr_O
Ήδη ανακατέλαβε πάνω από 60%  της  στρατιωτικής βάσης. Υπάρχουν κάποιοι μικροί θήλακες τρομοκρατών στη Σχολή Πυροβολικού.Όπως μεταδίδει το fars o επόμενος στόχος είναι το κεντρικό κτίριο της σχολής πυροβολικού το οποίο αυτή τη στιγμή πλήτεται από στρατό με πυροβολικό και όλμους.
CrfntE4WcAAIQmA
Ο στρατός έχοντας πλέον αυτός την πρωτοβουλία ετοιμάζεται ν΄απωθήσει τους τρομοκράτες πέραν της περιοχής Al-Ramousiyeh και ν΄αποκαταστήσει τις γραμμές ανεφοδιασμού στο Χαλέπι στις δυτ. συνοικίες που ελέγχει ανέφεραν  στρατιωτικές πηγές την Κυριακή.
« O συριακός στρατός  μετά από ώρες non-stop μάχες, ανέκτησε τα περισσότερα από τα κτίρια στο σύμπλεγμα ακαδημιών στη ΝΔ πλευρά της πόλης  του Χαλεπίου και ετοιμάζεται να εισβάλει στα προπύργια της  Jeish al Fatah στο al-Ramousiyeh  » δήλωσαν οι πηγές.Ο στρατός ελέγχει επίσης πάνω από το 60% του μπλοκ 1070 και την περιοχή της Αλ-Hamdaniyeh», δήλωσαν οι πηγές.
Οι τρομοκράτες της  Jeish al-Fatah κυρίως προερχόμενοι από το  al-Turkistani που υποστηρίζεται από την Τουρκία αποσύρθηκαν από τα κτίρια της ακαδημίας Taslih.Με την απελευθέρωση της  Taslih εκ νέου οι γραμμές αναεφοδιασμού τρομοκρατών κόβονται στο al-Ramousiyeh και η πολιορκία τους απολυτοποιείται.fars
Παράλληλα ο στρατός ανέκτησε και το χωριό το χωριό al-Amiriyah και το ύψωμα  al-Jam’iyat στο Ν Χαλέπι.
UPDATE Oι μονάδες του στρατού ελέγχουν πλέον ολοκληρωτικά και τις 3 στρατιωτικές σχολές στο Ν Χαλέπι, την Τεχνική της Αεροπορίας,την Οπλισμού κι αυτή του πυροβολικού.Και η συριακή τηλεόραση Alikhbaria αναφέρει επικαλούμενη στρατιωτική πηγή ότι ο στρατός σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας έθεσαν υπό το πλήρη τους έλεγχο όλη τη ζώνη των στρατιωτικών Σχολών στο Ν Χαλέπι και εκδίωξαν τους τρομοκράτες από την περιοχή. Πρόειται για πραγματικά θρίαμβο στην πιο σφοδρή αναμέτρηση που κράτησε 1 μήνα σώμα με σώμα από κτίριο σε κτίριο.Και ο ρεπόρτερ Shady από το Χαλέπι επιβεβαιώνει ότι ο στρατός απελευθέρωσε και τη Σχολή Πυροβολικού.Το φιλοδυτικό Syrian Observatory for Human Rights επιβεβαιώνει οι ανατολικές συνοικίες είναι πλεόν σε πολιορκία οι στρατιωτικές ακαδημίες ανακαταλήφθηκαν από στρατό AFP.Και το sana αναφέρει από την πλευρά του ο σταρτός ελευθέρωσε όλο το σύμπλεγμα των σχολών.