Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Επικίνδυνοι ισλαμιστές με ιστορικό στην Ελλάδα

Mετά το Μπατακλάν απασχόλησε τις αρχές ο Γάλλος που συνελήφθη στην Ασπροβάλτα
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών και των γαλλικών Αρχών μπήκε ο 49χρονος Γάλλος μουσουλμάνος που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης,
 όταν κατά τη διάρκεια παρακολούθησής του εμβόλισε μετωπικά το συμβατικό όχημα της Ασφάλειας που τον παρακολουθούσε, ευτυχώς δίχως να τραυματιστούν ο άντρας και η γυναίκα αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.
 
AdTech Ad
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος τέθηκε στο στόχαστρο των γαλλικών Αρχών όπως και πολλοί άλλοι μουσουλμάνοι ή εξισλαμισθέντες Γάλλοι, αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Τότε μάλιστα, συνελήφθη και τέθηκε σε τρίμηνο κατ' οίκον περιορισμό, ένα διοικητικό μέτρο που εκείνη ειδικά την εποχή οι γαλλικές Αρχές εφήρμοσαν σε μαζικό βαθμό εις βάρος πολλών μουσουλμάνων στην γαλλική Επικράτεια που θεωρούσαν ότι δεν είχαν ιδιαίτερα φιλήσυχο τρόπο ζωής ή ύποπτες επαφές και συναντήσεις.
Σημειώνεται ότι για τον 49χρονο δεν προέκυψε τυχόν σχέση του με τον συγκεκριμένο πυρήνα τρομοκρατών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πολύνεκρες επιθέσεις, εκείνη την εποχή, ωστόσο κρίθηκε ύποπτος από την γενικότερη στάση του και από τις επαφές του γενικά.
Με το πέρας του τριμήνου κατ' οίκον περιορισμού του, που πλέον ήταν ελεύθερος και να ταξιδέψει, άρχισε τα ταξίδια του προς την Τουρκία και στη συνέχεια φέρεται να ταξιδεύει σε Ιράκ, Ιράν και Υεμένη πριν επιστρέψει και πάλι στην Τουρκία, ταξίδια τα οποία ερευνούν οι γαλλικές Αρχές για να διαπιστώσουν με ποιούς ήρθε σε επαφή και με τι σκοπούς. .
Ακριβώς επειδή θεωρήθηκε εν γένει ύποπτη η δραστηριότητά του, οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν οδηγία προς όλες τις ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές ώστε όπου εντοπιστεί εντός ευρωπαϊκού εδάφους να τεθεί υπό στενή αλλά διακριτική παρακολούθηση για να ανακαλυφθούν τυχόν επαφές και σκοποί του.
Οι ελληνικές Αρχές αυτό ακριβώς έπραξαν και μάλιστα στο ακέραιο με την περίπτωσή του και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα έχουν καταλήξει πως μάλλον θα την χρησιμοποιούσε ως διακομιστικό σταθμό για να περάσει στο έδαφος της Ιταλίας και να συνεχίσει το ταξίδι του, πίσω στην Γαλλία, χωρίς να προκύψει πως είχε κάποιες ιδιαίτερες επαφές με άλλα άτομα, πλην κάποιων στάσεών του με την αστυνομία όμως σκιά του, στα Νέα Κερδύλλια Σερρών.
Ο 49χρονος δεν θεωρείται ιδιαίτερα συνεργάσιμος, ενώ η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας με τις αντίστοιχες γαλλικές Αρχές και ανταλάσσουν πληροφορίες για το πρόσωπό του. Για την Ελλάδα φαίνεται να απασχολεί μόνο για το περιστατικό που καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ θα ασκηθεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, (τις επόμενες ημέρες) και έως τότε θα κρατηθεί. Μέσω της διοικητικής απέλασης θα χαρακτηριστεί παράλληλα ανεπιθύμητο πρόσωπο στην χώρα μας και δεν θα έχει ποτέ ξανά δικαίωμα να εισέλθει στην Ελλάδα. Η συνέχεια για το πρόσωπο του αναμένεται να δοθεί επί γαλλικού εδάφους από τις αντίστοιχες γαλλικές Αρχές.

Το χρονικό της σύλληψής το

Το περασμένο Σάββατο, ο 49χρονος Γάλλος πέρασε τους Κήπους του Έβρου. Αρχικά κρατήθηκε για λίγο μέχρι να διαπιστωθεί αν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού τέθηκε όμως υπό διακριτική παρακολούθηση. Από την πλευρά του, παρότι δήλωσε ότι θα περνούσε κατευθείαν από την ελληνική Επικράτεια προς την Ιταλία οδικώς, φέρεται να έκανε κάποιες στάσεις έξω από τις Σέρρες...

Η παρακολούθηση τότε έγινε ακόμα πιο στενή και χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό του εντός Παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ασπροβάλτας, άνοιξε τους προβολείς του και επιτέθηκε εναντίον του υπηρεσιακού οχήματος με συμβατικές πινακίδες, που τον παρακολουθούσε, εμβολίζοντάς το με ταχύτητα και μάλιστα μετωπικά... Στη συνέχεια, πήδηξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και χοροπηδώντας φώναζε "Αλλάχου Άκμπαρ".
Οι δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας, βγήκαν έξω και με προτεταμένα τα όπλα τους, προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος φέρεται να έκανε μία απόπειρα να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Απολογούμενος, ο 49χρονος, στο δικαστήριο, που κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του ήταν μία άσπρη γενειάδα, είπε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ούτε ότι επρόκειτο περί αστυνομικών. «Ήταν ντυμένοι σαν κακοποιοί και νόμισα ότι θα μου κάνουν κακό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ρωτούσε κατ' επανάληψη εάν είναι αστυνομικοί.
Ο ίδιος επισήμανε ότι σταμάτησε στα Νέα Κερδύλλια για να φάει και να πλύνει τα ρούχα του. «Λέω αλήθεια. Μπορώ να πω ψέματα στο δικαστήριο αλλά όχι στο Θεό. Δεν φοβάμαι τη φυλακή αλλά το Θεό», κατέληξε στην απολογία του.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/meta-to-mpataklan-apasxolhse-tis-arxes-o-gallos-poy-synelhfthh-sthn-asprovalta.4287929.html