Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ησυχία τάξη και ανασφάλεια, το μοντέλο των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται για μεγάλο μακελειό στην Ευρώπη ανά πάσα στιγμή
Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε συνομιλίες τους στο Telegram, που απέκτησε η βρετανική εφημερίδα Express, αναφέρονται σε ετοιμοπόλεμους πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πολύνεκρες επιθέσεις με στόχους πολίτες.
Οι τζιχαντιστές αυτοί κατάφεραν να εισέλθουν στη Ζώνη Σένγκεν ανάμεσα στους πρόσφυγες και ως πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Express επικαλείται τον 27χρονο Μοχάμαντ Νταλέελ, που είχε αιτηθεί πολιτικού ασύλου και ανατινάχτηκε τον Ιούλιο στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας.
Αν κι αρχικά έγινε προσπάθεια από τις γερμανικές Αρχές να παρουσιαστεί ο βομβιστής αυτοκτονίας ως ψυχικά ασθενής, το Ισλαμικό Κράτος «έληξε» το θέμα όταν ανέλαβε την ευθύνη και τον αναγνώρισε ως «στρατιώτη του χαλιφάτου».
Στις συνομιλίες από το Telegram που δημοσιεύει η Express, ένας τζιχαντιστής αναφέρεται στις επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και ισχυρίζεται ότι θα είναι εξίσου θανατηφόρες με εκείνες στη Νίκαια και στο Παρίσι.
«Υπάρχουν πολλοί πυρήνες που έχουν στηθεί».
«Αυτό το Ισλάμ θα φέρει τρόμο πάνω από τη γη τους και σε κάθε σπίτι».
«Και πολλές περισσότερες επιθέσεις έχουν κανονιστεί».
«Και καθ οδόν με πολλές μορφές και τρόπους».
«Μέχρι να σταματήσουν».
Ο τζιχαντιστής που έγραψε αυτά τα μηνύματα, και ισχυρίζεται ότι είναι 28 ετών, λέει ότι οι μουσουλμάνοι που υποστηρίζουν το χαλιφάτο θα επιτεθούν στην Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.
Υποστηρίζει ακόμα ότι οι νεκροί στις επιθέσεις στη Νίκαια και στο Παρίσι θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τις κυβερνήσεις τους από την ανάμιξη στον πόλεμο στη Συρία.
«Η νίκη είναι με τον Αλλάχ και τους μουσουλμάνους», βεβαιώνει.
Ο πολιτικός επιστήμονας Κόλιν Κλάρκ, από το αμερικανικό ινστιτούτο RAND, προειδοποιεί την Ευρώπη να μην πάρει αυτούς τους ισχυρισμούς «ελαφρά».
«Είναι μία πολύ υπομονετική οργάνωση, εάν λοιπόν υπάρχουν τζιχαντιστές που ήδη έχουν διεισδύσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων υλικών για να πραγματοποιήσουν μια επίθεση, που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή».
«Η επίθεση στις Βρυξέλλες υποτίθεται ότι θα στόχευε το EURO 2016, από κάποιες πηγές που διάβασα, και έγινε νωρίτερα με αλλαγή στόχου μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ».
«Έχουν αποδείξει την ικανότητα να εμπνέουν μοναχόλυκους και άτομα σε όλον τον πλανήτη να χτυπούν εις το όνομά τους. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα η οργάνωση να έχει ήδη προ-τοποθετήσει ανθρώπους της για ένα μελλοντικό χτύπημα στην Ευρώπη».
Το προηγούμενο έτος η Europol είπε ότι φοβόταν πως εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές την Ευρώπη, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
Πριν λίγο καιρό ο επικεφαλής της Europol αποκάλυψε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι στρατολογούνται τζιχαντιστές στα προσφυγικά στρατόπεδα στην Ελλάδα.
Σε 4.000 υπολογίζονται από πηγές ασφαλείας οι τζιχαντιστές που πέρασαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες.
«…υπάρχουν εκατοντάδες τζιχαντιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης που έχουν διασυνδέσεις με μικροεγκληματίες και ενόπλους στις χώρες καταγωγής τους, ανθρώπους που ποτέ δεν έφυγαν [για τη Μέση Ανατολή]. Αυτή είναι μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις κατά τη γνώμη μου», λέει ο Κόλιν Κλαρκ.