Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αγγελική Ζιάκα: ''Η Εκκλησία ήταν από την αρχή ενήμερη''

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102 FM, μίλησε η Επικ. Καθηγήτρια Θρησκειολογίας κα Αγγελική Ζιάκα, σχετικά με το θέμα των θρησκευτικών στην Εκπαίδευση.

Η κα Ζιάκα αναφέρθηκε στις συζητήσεις και τον διάλογο που είχε η Εκκλησία με την Πολιτεία εδώ και πολλούς μήνες σχετικά με το θέμα, οι οποίες πάντα γινόταν σε πολύ καλό κλίμα.
"Τα παρόντα προγράμματα σπουδών είναι μια διαδικασία που δεν ξεκίνησε χθες, αλλά από τότε που ήταν Υπουργός η κα Διαμαντοπούλου (2011) και συνεχίστηκαν και με άλλες ηγεσίες και ολοκληρώθηκαν το 2015 και για όλα αυτά σαφώς ήταν ενήμερη η Εκκλησία και δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αγγελική Ζιάκα.
Σε άλλο σημείο η Καθηγήτρια Θρησκειολογίας έκανε λόγω για συγκεκριμένες ομάδες που αντιδρούν, το οποίο όμως δεν εκφράζει το σύνολο των Θεολόγων.
"Δεν νομίζω πως το νέο προγράμμα σπουδών θα βλάψει το έθνος, αντιθέτως θα οπλίσει τους μαθητές να μην φοβούνται τα φαινόμενα του θρησκευτικού φαινομένου και να σέβονται το μη θρησκευόμενο άνθρωπο" συμπλήρωσε η Επικ. Καθηγήτρια κ. Ζιάκα.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

http://www.romfea.gr/diafora/10549-aggeliki-ziaka-i-ekklisia-itan-apo-tin-arxi-enimeri