Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Προσφυγή στο ΣτΕ από τους εκπαιδευτικούς για το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ως παράνομης και αντισυνταγματικής, ζητεί με προσφυγή της στο ΣτΕ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και περισσότεροι από 300 αναπληρωτές.
Στην προσφυγή της, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι για τον καθορισμό του ωρολογίου προγράμματος δεν προηγήθηκαν εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η νομοθεσία, ενώ σημειώνει ότι εισάγονται εξαιρέσεις από την δυνατότητα εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, καθώς εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται ή είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών κλπ.
Στις προσφυγές τους αναφέρουν ακόμη ότι για το μάθημα της μουσικής, οι δάσκαλοι δεν έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση και εξειδίκευση για να διδάξουν το μάθημα, σύμφωνα με όσα ορίζει η υπουργική απόφαση.
Τέλος, επισημαίνουν ότι παραβιάζονται και οι διατάξεις του νόμου 1566/1985, που υπό το φως των συνταγματικών επιταγών, προβλέπει ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει αδυναμία κάλυψης από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων (λόγω ελλείψεων) κάποιου μαθήματος, όπως είναι της μουσικής, τότε πρέπει να προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.


Πηγή: Προσφυγή στο ΣτΕ από τους εκπαιδευτικούς για το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/291047/prosfygi-sto-ste-apo-toys-ekpaideytikoys-gia-programma-ton-dimotikon-sholeion#ixzz4LTmhaETt