Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Άσαντ: «Θα ελευθερώσω όλη τη Συρία από τους τρομοκράτες»

Τη βούληση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να ανακαταλάβει το σύνολο των εδαφών που ελέγχουν οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί η Δαμασκός όλες τις ένοπλες δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η συριακή Προεδρία.
Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε πρόταση εκεχειρίας στη Συρία, με κοινή δράση ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος, όσο και στο Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο ήταν το κυρίως συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και υπό τη νέα ονομασία ισχυρίζεται ότι «διασπάστηκε» από τη μητρική οργάνωση.
Η Δαμασκός εκτιμά ότι η συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας σημαίνει εγκατάλειψη της συριακής αντιπολίτευσης από τη Δύση, καθώς το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ πολεμά δίπλα στους «μετριοπαθείς» φιλότουρκους ισλαμιστές στο κύριο μέτωπο του Χαλεπίου.
Η ανακοίνωση έγινε μετά από σχετικά σχόλια του κ. Άσαντ από την Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, το οποίο μετά από τέσσερα χρόνια απελευθερώθηκε και πέρασε υπό κυβερνητικό έλεγχο με συμφωνημένη εκκένωσή του από τους ισλαμιστές.

*Ο πρόεδρος της Συρίας με την ακολουθία του στους δρόμους της Νταράγια.

http://www.tribune.gr/world/news/article/281415/asant-tha-eleftheroso-oli-ti-siria-apo-tous-tromokrates.html