Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η κακοποίηση της Ελληνικής φιλοξενίας

Άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της. Η προέλευση των τουριστών τουλάχιστον για φέτος ήταν ικανοποιητική αφήνοντας όμως για ακόμη μια χρονιά μια γλυκόπικρη γεύση!
Της Παναγιώτας Καλογήρου
Αφενός υπήρξε μια σχετική κίνηση στο εμπόριο αφετέρου δεν έλειψαν ,και φέτος τα ευτράπελα.  Έναυσμα για αυτό το ρεπορτάζ υπήρξε ένα περιστατικό σε ένα ξενοδοχείο όπου και διέμενα! Το συγκεκριμένο συμβάν με έκανε να αναθεωρήσω πολλά  που προφανώς θεωρούσα  δεδομένα και αυτονόητα. Με ώθησε να μιλήσω σε εργαζομένους που δίνουν καθημερινά και ακούραστα το καλύτερο τους εαυτό. Θέλησα να μου παρουσιάσουν την δικιά τούς οπτική, για την κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία την θερινή περίοδο με τους τουρίστες! 
Ευρέως γνωστό  είναι πως οι συμπεριφορές των τουριστών ποικίλουν. Κατανοητό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται άλλα και εκείνοι που μάλλον βρίσκουν την χώρα μας σαν μέση οδό για να σπάσουν την νομοταγεία που δείχνουν στα δικά τούς κράτοι! Μια κατάσταση άνευ προηγούμενου!
Εκμεταλευόμενη την φιλοξενία και την ανοχή των υπαλλήλων- καθότι πελάτες- έχουν συμβεί διάφορα βίαια περιστατικά που προσβάλουν αρχικά τους ίδιους και έπειτα την εκάστοτε ξενοδοχειακή μονάδα.
Σε περιστατικό οπού ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, ένας μεθυσμένος 45χρονος  Σουηδός,  λογομάχησε με μια παρέα νεαρών Πολονών!  Το αποτέλεσμα ήταν σπασμένα ποτήρια και πεταμένες καρέκλες! Με τους υπόλοιπους παραθεριστές να προσπαθούν να αποφύγουν τα θραύσματα των γυαλιών.
Σύμφωνα όμως με το προσωπικό το συγκεκριμένο  περιστατικό  δεν είναι το μοναδικό!
Πριν ορισμένους μήνες, ένας σύζυγος απειλούσε την γυναίκα του με μαχαίρι μέσα στο ξενοδοχείο προκαλώντας το φόβο και τον πανικό!
Άλλη μαρτυρία παρουσιάζει μια τραγική κατάσταση τουριστών να ερωτοτροπούν δημόσια , να πέφτουν σε πισίνες γυμνοί, ή να επιτίθενται  σε κόσμο. Ανεξέλεγκτα  πνεύματα  που δεν επιδέχονται ουδεμιά επίπληξη , γιατί; Γιατί είναι φιλοξενούμενοι!
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε ένα άλλο ξενοδοχείο πριν από 2 μήνες όπου ένας μεθυσμένος σύζυγος στην ρεσεψιόν, χτυπούσε με μανία την σύζυγο του στην κοιλιά και στο πρόσωπο, μέχρι εκείνη να πέσει αναίσθητη στο έδαφος.