Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Χίος: Ενταση σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων -Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ - BINTEO

Επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών της Χίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, για το προσφυγικό.
Αν και η συγκέντρωση ξεκίνησε ειρηνικά, στη συνέχεια οξύνθηκαν τα πνεύματα και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.
Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου, η ένταση προκλήθηκε όταν μερίδα των συγκεντρωμένων αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου φιλοξενούνται περίπου 1.800 άτομα. Κίνηση για την οποία δεν είχε ενημερωθεί η αστυνομία.
Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές, αλλά η κατάσταση ξέφυγε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να «σπάσουν» τις γραμμές των αστυνομικών και να πάνε στον καταυλισμό προσφύγων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, του έριξαν την κάμερα στο έδαφος και τον χτύπησαν στα χέρια, ενώ άλλοι κυνήγησαν συναδέλφους του, που φυγαδεύτηκαν από πολίτες σε γειτονικά καταστήματα.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών. Οι τελευταίοι αντέδρασαν, φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να πετούν πέτρες στους συγκεντρωμένους.
 
Φωτογραφία και βίντεο: Πολίτης Χίου


Πηγή: Χίος: Ενταση σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων -Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/288623/hios-entasi-se-sygkentrosi-kata-ton-prosfygon-hrisi-himikon-apo-ta-mat#ixzz4KGp1VQOo