Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

H Ρωσία θα εξαφανίσει το ISIS

Ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν δίχως έλεος την Αλ Κάιντα στο Χαλέπι (βίντεο)
Από το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου οι τζιχαντιστικές συμμορίες της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση της Συρίας νοτιοδυτικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού, για να σπάσουν την πολιορκία που έχουν επιβάλλει οι κυβερνητικοί στις ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστές ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού.

Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη. Όπως βλέπετε οι κυβερνητικοί ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες της πόλης και παράλληλα έχουν περικυκλώσει τις ανατολικές. Με πράσινο χρώμα είναι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Αυτοί που είναι κλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι λέγονται Συμμαχία Κατάκτησης του Χαλεπιού και οι άλλοι, που επιτίθενται από τα νοτιοδυτικά για να σπάσουν την πολιορκία, ονομάζονται Στρατός της Κατάκτησης. Το κίτρινο χρώμα είναι η υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία για να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από 12.000 περίπου τζιχαντιστές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
Η μάχη του Χαλεπιού που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι εκείνη που θα κρίνει όχι μόνο τη μοίρα της πόλης αλλά και της λεγόμενης «συριακής επανάστασης» στη βορειοδυτική Συρία.
Εάν το Χαλέπι πέσει στους τζιχαντιστές, τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη στρατηγική της ήττα. Εάν το Χαλέπι πέσει στην κυβέρνηση, τότε οι τζιχαντιστές έχουν «τελειώσει» στη βορειοδυτική Συρία και μαζί τα όνειρα του Ερντογάν για νεο-οθωμανική κυριαρχία στα συριακά εδάφη.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube βλέπουμε τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν οι Ρώσοι στις θέσεις των τζιχαντιστών μέσα στο Χαλέπι.
Πρόκειται για αμείλικτα χτυπήματα που προκαλούν τεράστιες απώλειες στους συμμορίτες.
http://www.tribune.gr/world/news/article/271584/rosika-aeroplana-vomvardizoun-dichos-eleos-tin-al-kainta-sto-chalepi-vinteo.html