Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Έκθεση-καταπέλτης της Περιφέρειας Αττικής: Ένα «Νταχάου» για πρόσφυγες στην «καρδιά» της Αθήνας

Πατούλης: «Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την ανοχή που επιδεικνύουν σε παραβατικές συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των προσφύγων, όσο και τη Δημόσια υγεία»

Μια άλλη υγειονομική «βόμβα», αυτή τη φορά στην «καρδιά» της Αθήνας, αποκαλύπτει νέα  έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Πέρα απο κάθε λογική αλλά και...φαντασία, στο επίκεντρο της τριτοκοσμικής μολυσματικής κατάστασης βρίσκεται ενα νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου υγειονομικού «Νταχάου». Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, ενα νοσοκομείο που τελεί πλέον υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την έκθεση που υπογράφουν επιθεωρητές της Περιφέρειας και την οποία επικαλείται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης,  η κατάσταση  στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων, όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους  δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα κρίσιμα αυτά συμπεράσματα για τη δραματική εικόνα στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο έχουν διατυπωθεί με βάση την αυτοψία που έκαναν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας μόνο στον εξωτερικό χώρο, καθώς λόγω της κατάληψης δεν τους επιτράπηκε η είσοδος!