Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Το κατάφεραν...γνώριζαν τα αποτελέσματα της πολυπολιτισμικότητας αλλα ήθελαν να επιβάλουν μία 'Δημοκρατική δικτατορία' ελέγχου όλων των πολιτών

Αστυνομοκρατία: Η απάντηση της Γερμανίας στην πρώτη επίθεση του ISIS στη χώρα
Mετά την επίθεση αυτοκτονίας ενός 27 χρονου Σύρου στο Άνσμπαχ της Βαυαρίας με 15 τραυματίες, εντείνεται η δημόσια συζήτηση για το κατά πόσο η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές ενέργειες.
Η επίθεση του Σύρου αυτόχειρα στο Άνσμπαχ την Κυριακή, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, θεωρείται το πρώτο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία. Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν το βίντεο που βρέθηκε στον υπολογιστή του αυτόχειρα, με δήλωση αφοσίωσης στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτου αλ Μπακντάντι και εξαγγελία της επίθεσης ως απάντηση στις επιθέσεις της διεθνούς συμμαχίας εναντίον μουσουλμάνων, αλλά και η ανάρτηση του προπαγανδιστικού πρακτορείου Amak που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, ότι ο 27χρονος ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.
Ως συνέπεια των επιθέσεων στο Βίρτσμπουργκ, στο Mόναχο και το Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί αισθητά η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κεντρικούς εμπορικούς δρόμους πόλεων. Την ίδια στιγμή ο βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζέεχοφερ ανακοίνωσε σημαντική αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στη Βαυαρία, δηλώνοντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στη Γερμανία». Υπέρ αυστηρότερων ελέγχων ασφαλείας όσων προσφύγων ζουν στη χώρα τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Βάδης Βυρτεμβέργης Τόμας Στρομπλ, λέγοντας στον γερμανικό Τύπο ότι: «Όσο αυξάνονται οι πρόσφυγες τόσο αυξάνονται και οι ποινικές πράξεις που διαπράττουν». Ο γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι πρόσφυγες θα αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι στο σύνολό τους για ενδεχόμενη τρομοκρατική δράση.
«Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν»
Με αφορμή τον δράστη του Άνσμπαχ, ο οποίος θα απελαύνονταν μέσα στον επόμενο μήνα στη Βουλγαρία, από όπου και εισήλθε στην ΕΕ, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Άρμιν Σούστερ, ειδικός σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τάχθηκε υπέρ μιας πιο συνεπούς απέλασης όσων προσφύγων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Μεταξύ άλλων τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ότι το γερμανικό κράτος είναι υπερβολικά επιεικές απέναντι στους πρόσφυγες: «Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, επειδή δεν κατανοούν τους λόγους για τους οποίους το κράτος αντιδρά τόσο ήπια», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Ασκώντας κριτική στην παλαιότερη δήλωση της Α. Μέρκελ ότι η Γερμανία «θα τα καταφέρει» να ανταποκριθεί στην πρόκληση των προσφυγικών ροών, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Η Αριστερά» Σάρα Βάγκενκνεχτ δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση (ARD) ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η υποδοχή και ενσωμάτωση ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών συνδέεται με σημαντικά προβλήματα και είναι πολύ δυσκολότερη από ότι προσπαθούσε να μας πείσει η καγκελάριος».
Την ίδια στιγμή η οργάνωση Pro Asyl προειδοποιεί για εσπευσμένα συμπεράσματα από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Μιλώντας στην Neue Osnabrücker Zeitung ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Μπερντ Μέσοβιτς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το επικίνδυνο και ετερογενές μείγμα από μια επίθεση αυτοκτονίας, μια επίθεση σε κατάσταση αμόκ, μιας επίθεσης, της οποίας την πατρότητα διεκδικεί εκ των υστέρων το Ισλαμικό Κράτος και της ισλαμιστικής τρομοκρατίας αυτής καθεαυτής, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προσεκτικής ανάλυσης».