Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

H Ρωσία τελειώνει με ISIS και αρχίζει με Τουρκία ενω ταυτόχρονα έρχεται και βοήθεια

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο με «μήνυμα» προς Μόσχα
Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα παρατάξουν αυτό το μήνα δύο αεροπλανοφόρα στην Μεσόγειο ενόψει της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία,
καθώς η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας και να επισπεύσει την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δώσει τη θέση του μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στην Μεσόγειο στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, ανέφεραν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο Truman.
Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Πενταγώνου εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας πως το Eisenhower εισήλθε σήμερα στην Μεσόγειο «προς υποστήριξη των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη».
Η κίνηση συμπίπτει με τα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ σε όλη την ανατολική Ευρώπη και στην Τουρκία που πιθανώς να προκαλέσουν εντάσεις με την Ρωσία. Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν πως η Ρωσία επιχειρεί με πολεμικά πλοία και υποβρύχια στην Μεσόγειο και σχεδιάζει τα δικά της στρατιωτικά γυμνάσια τις επόμενες εβδομάδες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Ο πλοίαρχος Ράιαν Σολ, διοικητής του Truman, δήλωσε πως δεν έχουν σημειωθεί επαφές με ρωσικά πολεμικά πλοία και πως αμερικανοί και ρώσοι πιλότοι τηρούν σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες εμπλοκής των αεροπορικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ενδεχόμενων λάθος υπολογισμών.
«Η παράταση της αποστολής του Truman και η κίνηση στην σκηνή της ευρωπαϊκής στρατιωτικής διοίκησης, επιπλέον με την αλληλεπικάλυψη του Eisenhower επιτρέπει την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους καθώς και πληθώρα επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων», δήλωσε ο πλοίαρχος Ντάνι Ερνάντεζ, εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διοίκησης του Πενταγώνου.
tribune