Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πράκτορες εργαζόμενοι κατά της Ορθοδοξίας

Φυλάκιση 12 ετών για προδοσία υπερ των Αμερικανών σε πρώην υπάλληλο του Πατριαρχείου Μόσχας
Το Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σήμερα τον πρώην υπάλληλο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Yevgeny Petrin,

 για εσχάτη προδοσία υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών σε 12 χρόνια φυλάκιση...
Ο Petrin θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, ενώ θα πρέπει επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους 200.000 ρουβλίων.
Όλα τα υλικά αποδεικτικά στοιχεία που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης ...κλειδαμπαρώνονται μετά την απόφαση στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
Πάντως η ομάδα υπεράσπισης του Petrin έχει ανακοινώσει σχέδια να εφεσηβάλει την απόφαση.
Ο εισαγγελέας είχε νωρίτερα ζητήσει φυλάκιση 19 ετών για τον Petrin. Η ομάδα υπεράσπισης του από την πλευρά της επέμενε ότι πρέπει να αθωωθεί.
Ο Petrin συνελήφθη στις 5 Ιουνίου 2014 και τελεί υπό κράτηση. Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία υπέρ των Η.Π.Α.
Η ομάδα υπεράσπισης είπε ότι η διατύπωση του κατηγορητηρίου "είναι εξαιρετικά ασαφής και ανακριβής"
Από την πλευρά του, ο αδελφός του κατηγορουμένου είπε ότι ο Petrin είχε εργαστεί στο παρελθόν στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, αλλά παραιτήθηκε οικειοθελώς.
"Ο Yevgeny, εργαζόταν ως υπάλληλος του Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εξωτερικές Εκκλησιαστικές Σχέσεις από το 2013, και συναντιόταν ως είχε καθήκον με τους ξένους, και για αυτό υπάρχει υποψία της κατασκοπείας υπέρ των ΗΠΑ και σε βάρος των συμφερόντων της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα στην Ουκρανία," είπε ο αδελφός του.
πηγή: tilegrafima.gr