Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μπασάρ Άσαντ: "Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του φασιστικού καθεστώτος του χασάπη Ερντογάν"

Ο πρόεδρος της Συρίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε ότι «οι ελπίδες και τα όνειρα του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, θα θαφτούν στην πόλη του Χαλεπίου».
«Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν έχει επικεντρωθεί στο Χαλέπι,  αφού καταρράκωσε τη Συρία,  αυτή είναι η τελευταία του ελπίδα για να πραγματοποιήσει το έργο των Ισλαμιστών Αδελφών Μουσουλμάνων», είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε: « Αλλά αυτό που γίνει θα είναι ο τάφος του, θα ταφούν όλα τα όνειρα και όλες οι ελπίδες του Χασάπη».
Ο πρόεδρος της Συρίας ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξη στο αγώνα του συριακού λαού και δήλωσε ότι «με τη βοήθειά τους,  η ήττα της τρομοκρατίας θα είναι αναπόφευκτη».
Ενώπιον του νέου  κοινοβουλίου στη Δαμασκό, ο Άσαντ είπε ότι η κυβέρνηση  δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.
«Δεν θα συμφωνήσουμε σε οτιδήποτε,  εκτός των κύριων παρατηρήσεων μας που υποβάλλαμε στα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Σύριος πρόεδρος στην  ομιλία του στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σε έγγραφό της η κυβερνητική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις θέσεις της στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.  Στις θέσεις αυτές αναφέρεται για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής των Άσαντ.
Στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης,  η αντιπολίτευση με τη σειρά της επιμένει σε μια «μεταβατική κυβέρνηση» στην οποία αποκλείεται εντελώς η παρουσία του σημερινού προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές στη Συρία, διεξήχθησαν τον Απρίλιο βουλευτικές εκλογές που δεν αναγνωρίστηκαν διεθνώς.  Σε αυτές το κόμμα του Μπασάρ Άσαντ κατέλαβε την πρώτη θέση με συντριπτική πλειοψηφία.
echedoros-a.gr