Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πρόκληση: Την ώρα που ο Α/ΓΕΑ ήταν στην Άγκυρα οι Τούρκοι έβγαζαν ΝΟΤΑΜ για Αη Στράτη!

Η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε κόκκινο την ώρα, που ο Αρχηγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, επισκεπτόταν στην Άγκυρα, προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του και συναντιόταν με τον Τούρκο Αρχιστράτηγο Χουλουσί Ακάρ.



Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 12:36 το μεσημέρι (09:36 Γκρίνουιτς) οι Τούρκοι έβγαλαν ΝΟΤΑΜ λέγοντας ότι ο Αη Στράτης είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνονται εκεί ασκήσεις από την Πολεμική Αεροπορία.


Η Πολεμική Αεροπορία δέσμευσε χθες περιοχές ασκήσεων στον Άη Στράτη για τις 28 και 29 Ιουνίου. Μπορείτε να δείτε ακριβώς την περιοχή που δέσμευσαν στον διαδραστικό χάρτη του
Onalet.gr στο τέλος του κειμένου.



Σήμερα το μεσημέρι η Τουρκία έβγαλε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί ουσιαστικά την κυριαρχία της Ελλάδας στη Λήμνο και τον Αη Στράτη, τον οποίο μάλιστα αναφέρει με τουρκική ονομασία (Bozbaba), λέγοντας ότι δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε στρατιωτικό σενάριο ασκήσεων!

Η Ελλάδα βέβαια απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ 1309/16 αποκαθιστώντας τη νομιμότητα και ξεκαθαρίζοντας ότι με βάση τις διεθνείς συνθήκες ανήκει στην πλήρη κυριότητα της Ελλάδας. Μάλιστα αποκαλύπτει και την τουρκική πονηριά, να αποκαλεί το ελληνικό νησί με τουρκικό όνομα και όχι με το διεθνώς γνωστό όνομά του Αγιος Ευστράτιος.



Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ