Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ρώσος πεζοναύτης θυσιάστηκε για να σώσει αμάχους από παγιδευμένο όχημα (βίντεο, φωτό)

Συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας με Ρώσο πεζοναύτη να θυσιάζεται για να σώσει ανθρωπιστικό κονβόι όταν οι ισλαμιστές έστειλαν εναντίον του ένα αυτοκίνητο παγιδευεμένο με εκρηκτικά.
Οι τρομοκράτες επιχείρησαν να ααντινάξουν το σημείο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
«Στις 15 Ιουνίου 2016, στο προάστιο της Χομς, ο  Andrey Timoshenkov απέτρεψε να διεισδύσει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά που είχε σκοπό να ανατινάξει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να την παραλάβουν»
 
Ο Timoshenkov άνοιξε πυρ με το όπλο του και παρέμεινε στο σημείο μέχρι και την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρότατα.
 
Οι στρατιωτικοί γιατροί στην αεροπορική βάση Hmeymim προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή με απανωτές εγχειρήσεις αλλά ο Timoshenkov υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Ο Λοχίας Timoshenkov Andrey Leonidovich θα τιμηθεί για την πράξη του αυτή μετα θάνατον
 
Ο 28χρονος Timoshenkov υπηρετούσε στο Τάγμα Πεζοναυτών στην περιοχή Καλίνινγκραντ και βρίσκονταν στην Συρία εδώ και τρεις μήνες. Το τραγικό είναι ότι θα επέστρεφε στην Ρωσία σε μια εβδομάδα, πίσω στην σύζυγό του και την μικρή του κόρη
 
Κατάγονταν από το Καλίνιγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους να τον προσαρτήσουν στην Γερμανία.