Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Φόβος και τρόμος απο την Τουρκία. Διαβατήριο στον ISIS η κατάργηση της βίζας

Τζιχαντιστές και μαφιόζοι θα κατάκλύσουν την Ε.Ε., σύμφωνα με έκθεση-σοκ της Κομισιόν
Την ώρα που η Τουρκία επιμένει να διεκδικεί την κατάργηση των θεωρήσεων βίζας για την είσοδο των πολιτών της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μια έκθεση-κόλαφος της Κομισιόν υποστηρίζει ότι, αν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο,
η Ευρώπη θα έχει ανοίξει την κερκόπορτα σε τρομοκράτες, εγκληματίες, μαφιόζους, ενθαρρύνοντάς τους να εξασφαλίσουν μέσω της λαθραίας αγοράς -την οποία άλλωστε ελέγχουν- ένα τουρκικό διαβατήριο.

Η αποκάλυψη της έκθεσης στη Βρετανία (όπου αποτελεί σοβαρό επιχείρημα στην εκστρατεία για έξοδο από την Ε.Ε. εν όψει της διάλυσης του ευρωπαϊκού δικτύου ασφαλείας, που θεωρείται βέβαιο επακόλουθο της ελεύθερης εισόδου των Τούρκων) γίνεται σε μία συγκυρία ενισχυμένου συναγερμού στην Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών - τους οποίους η Αγκυρα συγκαλυμμένα περιθάλπει.
Μεγάλος κίνδυνος
«Είναι σαν να αποθηκεύουμε βενζίνη δίπλα στη φωτιά» επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ. Οπως επισημαίνεται, από την ευρωτουρκική συμφωνία για τη βίζα θα ακυρώνονταν τόσο τα αυξημένα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας όσο και η αποτελεσματικότητα των νέων, αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα.

Θεωρείται, μάλιστα, περισσότερο επικίνδυνη η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους, ακόμα και έναντι των συμφωνιών που έχει δρομολογήσει η Ε.Ε. για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από το Κόσοβο, την Ουκρανία και τη Γεωργία, παρότι και στις τρεις αυτές χώρες οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα. Σημειώνεται ότι το Κόσοβο έχει τον μεγαλύτερο σε αναλογία προς τον πληθυσμό του αριθμό καταγεγραμμένων μαχητών που πολεμούν στο πλευρό του ISIS σε Συρία και Ιράκ. Και αυτό γιατί θεωρείται βέβαιο πως ανάμεσα στα εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών θα είναι πολύ πιο εύκολο να διεισδύσουν άτομα από τρίτες χώρες (μεταξύ αυτών η Μέση Ανατολή), αποκτώντας τουρκικά διαβατήρια, χρησιμοποιώντας κλεμμένες ταυτότητες Τούρκων ή απλά αποκτώντας με πλαστά έγγραφα τουρκική ταυτότητα. Κάτι ακόμα που ανησυχεί την Κομισιόν είναι η παντελής έλλειψη διάθεσης συνεργασίας της Αγκυρας -πέραν της άρνησης να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της, που αποτελεί ένα από τα 72 προαπαιτούμενα-, προκειμένου η ενδεχόμενη απελευθέρωση της βίζας να μην αυξήσει τον κίνδυνο ασφάλειας για την Ε.Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι Κόσοβο, Γεωργία και Ουκρανία έχουν εκδώσει συνολικά 2.525.000 διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία που απαιτούνται για τις μετακινήσεις χωρίς βίζα, ενώ από την Τουρκία δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι η κατάργηση της βίζας θα προσέφερε «πεδίο εδαφικής επέκτασης προς την Ε.Ε.» στο εκτεταμένο δίκτυο της τουρκικής μαφίας, που ήδη διακινεί τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, σκλάβων του σεξ, παράνομων όπλων και παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη. Η έκθεση αναφέρει και το Κόσοβο ως πεδίο ανάπτυξης αυτών των εγκληματικών δικτύων, επιπρόσθετα του κινδύνου εισόδου στην Ε.Ε. μέσω της χώρας αυτής των λεγόμενων «ξένων μαχητών» (στρατολογημένοι από το ISIS μαχητών) που θα επιστρέψουν από Ιράκ και Συρία.
Στα 6 δισ. τα κέρδη των δουλεμπόρων
Κέρδη που υπολογίζονται σε 5-6 δισ. ευρώ απέφερε το 2015 στους λαθροδιακινητές η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, καθώς εννέα στους 10 πρόσφυγες που εισήλθαν πέρυσι στην Ε.Ε. πλήρωσαν μεταξύ 3.000 και 6.000 ευρώ «το κεφάλι» στα δίκτυα των εγκληματιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψαν χθες η Europol και η Ιντερπόλ τα χρήματα αυτά «ξεπλύθηκαν» σε αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, μανάβικα, εστιατόρια και... εταιρίες μεταφορών, και ασφαλώς σε δωροδοκίες αξιωματούχων σε σημεία συνοριακών ελέγχων. Σημειώνεται, τέλος, ότι 800.000 αναμένουν στη Λιβύη να ταξιδέψουν στην Ε.Ε.
Μαρτυρίες -σοκ για τους βιασμούς ανηλίκων
«Ο Ε. Ε. με φώναξε να πάω μαζί του στην τουαλέτα. Μου έδωσε 1,5 λίρα για να κάνω σεξ μαζί του, αλλά εγώ αρνήθηκα. Τότε, μου κατέβασε το παντελόνι και με βίασε! Υστερα από λίγες ημέρες με άρπαξε και με βίασε ξανά». Αυτή είναι μόνο μία από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ενός από τα δεκάδες αγοράκια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από τον 27χρονο Τούρκο, ο οποίος εργαζόταν σε προσφυγικό στρατόπεδο ως εργάτης καθαριότητας. Οι δικαστές θα αποφασίσουν την 1η Ιουνίου την ποινή του.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του κατηγορουμένου έλαβαν χώρα στο στρατόπεδο προσφύγων Νιζίπ, στην Αντέπ της Τουρκίας, το οποίο αποτελούσε «υποδειγματική εγκατάσταση». Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν, ο τότε πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποδέχθηκε εκεί την καγκελάριο Μέρκελ, που τον συνεχάρη για το «ασφαλές καταφύγιο», και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που εκεί χαρακτήρισε την Τουρκία «παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες!».

Ομως, το αληθινό, τρομακτικό πρόσωπο της τουρκικής «φιλοξενίας» αποκαλύφθηκε και σήμερα το στρατόπεδο του Νιζίπ αποτελεί πλέον μια κλειστή εγκατάσταση, που ούτε καν οι Τούρκοι βουλευτές μπορούν να επισκεφθούν ελεύθερα, καθώς συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τους βιασμούς.
Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν απέτρεψε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το να επιτεθεί και πάλι στη Δύση, κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ζώων παρά στα δικαιώματα των προσφύγων...
dimokratianews.gr