Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ερντογάν ο σφαγέας, σε ρόλο ηθοποιού αλλα και στην ζωή

Άλωση της Πόλης: Ο Ερντογάν σε ρόλο
Πορθητή
Την άλωση της πόλης, αλλά και της τουρκικής πολιτικής θα εορτάσει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήδη παρουσιάζεται ως ο σουλτάνος "πορθητής"
στις διαφημίσεις για την εκδήλωση.
Η φετινή επέτειος θα είναι ένα υπερθέαμα με 3D σόου, και τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κεντρικός εορτασμός της 563ης επετείου από την άλωση της Κωνσταντινούπολης θα γίνει το απόγευμα τηε 29ης Μαϊου με τη συμμετοχή του Ερντογάν.



Η θεατρική αναπαράσταση αναμένεται να είναι ένα υπερθέαμα, στο οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 1.200 άνθρωποι. Ήδη έχουν στηθεί σκηνικά - κάστρα τα οποία θα εκπορθήσει ο "Μωάμεθ", τον ρόλο του οποίου θα ήθελε πολύ να έχει επι σκηνής ο Ερντογάν, αν και πολλοί είναι αυτόί που δεν το αποκλείνου να συμβεί.



Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα του, είναι αυτό που έχει αναλάβει να κάνει μιας μεγάλης κλίμακας διαφημιστική εκστρατεία για να συγκεντρωθεί κόσμος στην κεντρική τελετή.

 

Η τουρκική τηλεόραση θα αναμεταδώσει τους εορτασμούς στα τουρκικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα αραβικά, στα γαλλικά και στα ρωσικά, όπου δηλαδή υπάρχουν κοινότητες μουσουλμάνων που ο νεο-οθωμανός σουλτάνος θέλει να ενώσει υπό το «χαλιφάτο» του.
Ο τουρκικός στρατός έχει συγκροτήσει ένα ειδικό τάγμα που αποτελείται από 478 άνδρες και το αποκαλεί «Μονάδα Κατάκτησης», οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με οθωμανικές στολές.

 onalert