Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Απίστευτο: Απαγόρευσαν σε Ρώσο δημοσιογράφο την είσοδο στην Ελλάδα

Σε μια ενέργεια που ενδεχομένως να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα του Ρώσου φιλόσοφου και δημοσιογράφου Αλεξάντρ Ντούγκιν.
Ο διάσημος πολιτικολόγος Αλεξάντρ Ντούγκιν ενημερώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω κυρώσεων της Ουγγαρίας, χωρίς ωστόσο να του δοθούν σαφείς και περαιτέρω εξηγήσεις.
AdTech Ad
Σημειώνεται ότι ο Αλεξάντρ Ντουγκίν μετέβαινε στο Άγιο Όρος προκειμένου να καλύψει την ιστορική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου.
Επειδή ο κ. Ντούγιν είναι αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού «Tsargrad» («Βασιλεύουσα»), στις ενέργειες των ελληνικών μεθοριακών αρχών διαφαίνονται οι προφανείς περιορισμοί των δικαιωμάτων υπαλλήλων των ΜΜΕ, καθώς και η καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση λάθους, καθώς το πρόσωπο, στο οποίο στην πραγματικότητα απαγορεύτηκε από το Σεπτέμβριο του 2014 η είσοδος στην Ουγγαρία (και κατά συνέπεια και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.) ονομάζεται Alexander Dugin και όχι Alexandr…
Όπως και να ΄χει, το συμβάν πρόκειται να κριθεί από το ρωσικό ΥΠΕΞ από νομικής άποψης. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, θα εφαρμοστούν ανταποδοτικές κυρώσεις κατά υπεύθυνων δημοσίων στελεχών της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.
«Ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης Θεσσαλονίκη. Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Δεξαμενή Σκέψεως «Κατέχων» ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού «Tsargrad», φιλόσοφος και πολιτικολόγος Αλεξάντρ Ντούγκιν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/697040/apisteyto-apagoreysan-se-roso-dimosiografo-tin-eisodo-stin-ellada#ixzz48woaj81W