Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κραυγή αγωνίας στη Βουλή: Οι Τούρκοι πυρπολούν εκκλησίες, προπηλακίζουν ορθόδοξους

Ανησυχητικές καταγγελίες στην Βουλή για την ασφάλεια της ελληνικής μειονότητα της Κωνσταντινούπολης την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας συναντάται με τον Τ. Ερντογάν
Κραυγή αγωνίας απο τον πρόεδρο των Κωνσταντινουπολιτών: «στα θέματα ασφάλειας, έχουμε ανησυχητικές εξελίξεις με ενισχυτικό χαρακτήρα»
Πυρπολούν εκκλησίες, διαδηλώνουν έξω από Ορθόδοξους Ναούς, προπηλακίζουν ορθόδοξους
Σημαντικές αποκαλύψεις που πρέπει να τύχουν της δέουσας σημασίας από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νικόλαος Ουζούνογλου στην Βουλή των Ελλήνων.
Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Ουζούνογλου προειδοποιούσε την ελληνική πολιτεία για ανησυχητική κλιμάκωση των επιθέσεων σε ελληνορθόδοξα μνημεία της Κωνσταντινούπολης.
«Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, έχουμε μερικές ανησυχητικές εξελίξεις, οι οποίες φαίνονται μεν μεμονωμένες, αλλά αν το μελετήσει κανείς, έχει έναν ενισχυτικό χαρακτήρα» είπε χαρακτηριστικά ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για να εξηγήσει «Πέρσι τον Ιούνιο, τέτοια εποχή, στην Αγία Τριάδα Χαλκηδώνος, έγινε μια επίθεση πυρπόλησης. Επίσης, πρόσφατα, την ημέρα των Βαΐων, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Κουσκουντζούκι, μία ομάδα οπαδών, βέβαια, γράφτηκε στο Τύπο, ότι ήταν από μαθητές του Ιεροδιδασκαλείου. Δεν είναι σωστό. Ήταν από μαθητές -οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι έκαναν διαδήλωση έξω από την Εκκλησία. Επίσης, έγινε επίθεση σε ένα άτομο έξω από την Αγία Τριάδα στο Ταξίμ».