Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κάποιος βοηθάει το ISIS στην Ευρώπη

Τζιχαντιστές οδηγοί ευρωβουλευτών
Βρήκαν προπαγανδιστικό του ISIS  αποθηκευμένα σε CD στα προσωπικά  αντικείμενα τους αναφέρει το Spiegel
Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη
Θέμα τύχης μοιάζει να είναι το γεγονός ότι «μοναχικοί λύκοι» των τζιχαντιστών δεν έχουν χτυπήσει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», πρόσφατα οι Αρχές του Βελγίου, έπειτα από έρευνες, εντόπισαν στα προσωπικά αντικείμενα δύο οδηγών που μεταφέρουν ευρωβουλευτές προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους περασμένα σε ηλεκτρονικά αρχεία και αποθηκευμένα σε CD.

Το περιοδικό, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, συσχετίζει την υπόθεση με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να μην απευθύνεται πλέον σε ανεξάρτητους επαγγελματίες οδηγούς για τη μεταφορά του προσωπικού του και των ευρωβουλευτών, αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στον δικό του στόλο.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως λέγεται, από κύκλους των Βρυξελλών «για λόγους ασφάλειας», καθώς, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Spiegel», υπάρχουν υποψίες ότι οι περιπτώσεις των δύο οδηγών δεν είναι μεμονωμένες και ότι και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να συνδέονται με το Ι.Κ. Παρ' όλα αυτά, σε ερώτηση δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου για το θέμα, αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωνε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας».
Η ίδια διευκρίνιζε πάντως ότι η δημιουργία 110 θέσεων για οδηγούς εντάσσεται προς το παρόν στο πλαίσιο των «κατευθυντήριων γραμμών» του προϋπολογισμού του 2017 που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο.
Οπως είπε, υπήρχαν δύο λόγοι για την αλλαγή αυτή: «Θέλαμε να έχουν οι οδηγοί καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη και να ξέρουμε επακριβώς ποιος εργάζεται για εμάς, ποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στα κτίρια» στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.
Το «Spiegel» πάντως τόνιζε ότι μετά τις αποκαλύψεις που προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών «οι δύο οδηγοί απολύθηκαν».
Αίμα αμάχων και πάλι στο Χαλέπι!
Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι και ο αριθμός αυτός αποτελεί έναν από τους υψηλότερους για απολογισμό νεκρών μετά την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στο καθεστώς και στους αντάρτες στη Συρία στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 Η κλιμάκωση των μαχών στην επαρχία του Χαλεπιού ανάγκασε ακόμη 30.000 αμάχους να τραπούν σε φυγή μέσα σε 48 ώρες για να σωθούν από τις μάχες μεταξύ τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) και αντάρτες. Η δυσάρεστη εξέλιξη καταγράφεται, ενώ επαναλαμβάνονται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες, προκειμένου να υπάρξει πολιτική διευθέτηση και να τερματιστεί ο συριακός πόλεμος, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 270.000 ανθρώπους.
Λάδι στη φωτιά από τον Πολωνό υπ. Εξωτερικών. «Πιο επικίνδυνοι οι Ρώσοι»
Ενώ η Ευρώπη αλλά και ο δυτικός κόσμος στο σύνολό του αναζητούν λύσεις για τη ριζική αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής απειλής, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών έκανε μία τουλάχιστον ατυχή δήλωση, αν κρίνει κανείς από το περιεχόμενό της.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι διατύπωσε την άποψη ότι σήμερα η Ρωσία συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σε σύγκριση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ναι μεν είναι «μια πολύ σοβαρή απειλή», όχι όμως μια απειλή κατά της ύπαρξης της Ευρώπης!
«Προφανώς, οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν ενός είδους απειλή που είναι υπαρξιακή, διότι αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να καταστρέψουν χώρες» δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο Πολωνός υπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον του ΝΑΤΟ στην ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια Globsec, που ξεκίνησε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
«Είμαστε αντιμέτωποι επίσης και με απειλές μη υπαρξιακές, όπως η τρομοκρατία, όπως οι μεγάλες εισροές προσφύγων» είπε ακόμη ο Βαστσικόφσκι, ενώ τόνιζε ότι το Ι.Κ. είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, «όμως δεν είναι μια απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης»!