Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

DIA: «Το Ισλαμικό Κράτος εισβάλλει μέσω των προσφύγων στην Ευρώπη»

Για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να δουλέψουν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση με ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία στα πεδία των μαχών καθώς δεν φαίνεται να ηττάται τόσο εύκολα αυτό το «τέρας» που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει ο τέως αρχηγός της DIA, Μάικλ Φλυνν.
«Αυτά που άκουσα τις τελευταίες μέρες είναι ένα πλήθος δικαιολογίες» αναφέρει ο ίδιος μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Ο Φλυνν που ηγείτο μεταξύ 2012 και 2014 των μυστικών υπηρεσιών της DIA , θεωρεί πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των προσφυγικών ροών και των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι – παρά το ότι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ήταν Ευρωπαίοι – ενώ επιμένει πως δεν υφίσταται συνεργασία με την ΕΕ και τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψιν πως το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει πως ήθελε να «εισβάλλει» στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μεταξύ των προσφύγων.
«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα το πως θα ελέγξουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν, από πού έρχονται, πώς διασταυρώνουμε τα στοιχεία, πώς μοιραζόμαστε τις πληροφορίες για αυτούς» αναφέρει.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται για πρόβλημα που αφορά μόνο τις Βρυξέλλες αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία υποστηρίζει πως τα συστήματα ασφαλείας της χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.
Το πρώτο βήμα θα ήταν σύμφωνα με τον Φλυνν, να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η απειλή, κάτι που κατά τη γνώμη του η ΕΕ δεν το κάνει, ενώ υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές που έχουν μπει στην Ευρώπη μέσω των προσφύγων είναι πολύ περισσότεροι από 400 «ορκισμένοι» να επιτεθούν.
«Θα δούμε κι άλλες τέτοιες επιθέσεις μέχρι να κάνουμε κάτι σοβαρά κόντρα σε αυτό τον εχθρό» δηλώνει.
Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις ροές προσφύγων, όπως προσθέτει και ως χώρα «μετριοπαθών ισλαμιστών» θα πρέπει να κάνει περισσότερα ενάντια στους φανατικούς μουσουλμάνους, όπως επισημαίνει.
Την ίδια ώρα οι Σουνίτες και Σιίτες ηγέτες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πρέπει να κάνουν περισσότερα για τους νέους κάτω των 30 ετών που καθώς δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, εντάσσονται με μένος στο Ισλαμικό Κράτος, προσθέτει.
Τέλος, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να μιλήσουν απευθείας πίσω από κλειστές πόρτες και να εξελίξουν μια στρατηγική φόρμα ενιαία κόντρα στον κοινό εχθρό, κάτι που έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, όπως υποστηρίζει.
«Τώρα είναι η ώρα ενός θερμού πολέμου, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν είναι έτσι. Ο εχθρός αυτός μας κήρυξε τον πόλεμο επίσημα» δηλώνει και καταλήγει πως «το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί με όποιο κόστος και μπορεί να ηττηθεί».