Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Έρχονται τα χειρότερα στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ διέταξαν την αποχώρηση των οικογενειών στρατιωτικών και διπλωματών από την Τουρκία
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών,
που βρίσκονται στη νότια Τουρκία, εξαιτίας φόβου για την ασφάλειά τους.
Οι οικογένειες των επιτελικών στελεχών του αμερικανικού προξενείου στα Αδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και σε δύο ακόμη τοποθεσίες θα πρέπει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε. Αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι αυτό θα επηρεάσει περίπου 700 άτομα.
Η αποχώρηση αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, με τις οικογένειες να κάνουν μία στάση στην αεροπορική βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις ΗΠΑ ή άλλους προορισμούς.
Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια σε όλη την Τουρκία, ενώ ανανεώθηκε και η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Τουρκία, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ολα αυτά, με τον Ταγίπ Ερντογάν να φτάνει σήμερα στις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον να έχει ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο κατ΄ιδίαν συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Μπαράκ Ομπάμα.