Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η ελευθερία κινήσεων στα ΜΜΜ φέρνει σκέψεις προβληματισμού

Πειραιάς: Ύποπτα κρούσματα φυματίωσης σε τέσσερις Αφγανούς
Τέσσερα ύποπτα κρούσματα φυματίωσης φαίνεται πως έχουν εμφανιστεί στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε πως ένας Αφγανός πρόσφυγας εμφάνισε αιμόπτυση και στη συνέχεια άλλοι τρεις, κάτι το οποίο σημαίνει πως τους κόλλησε.
    Κλήθηκε το ΕΣΥ το οποίο θα στείλει ασθενοφόρα να μεταφέρει τουλάχιστον τον ένα σε νοσοκομείο, όπου και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Από τις μέχρι τώρα κλινικές ενδείξεις, φαίνεται πως πρόκειται για φυματίωση.
Οι αρχές καλούν όσοι πρόσφυγες βρίσκονται στον Πειραιά να φορούν μάσκες προστασίας. Παράλληλα, μεταφραστής ενημέρωσε τους πρόσφυγες πως θα πρέπει να μεταφερθούν στους επίσημους χώρους που έχουν δημιουργεί από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες όπως ξενοδοχεία, καταλύματα κτλ.
Εν τω μεταξύ, πάρα τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στον καταυλισμό της Ειδομένης το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεχίζει την επιχειρησιακή υγειονομική δράση με τις μονάδες του (επιστημονικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό), οι οποίες θα παραμείνουν όσο χρειαστεί στην περιοχή.
Τα υγειονομικά προβλήματα αντιμετωπίζονται από τα κλιμάκια που ελέγχουν και επιτηρούν επιδημιολογικά με αρτιότητα τον καταυλισμό.
Σε κάθε περίπτωση το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα απευθύνει έκκληση προς τους πρόσφυγες-μετανάστες με φυλλάδιο που θα μοιραστεί στη γλώσσα τους να μετακινηθούν σε οργανωμένους από την πολιτεία στεγασμένους χώρους, για να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες που καθιστούν δυσμενή τη διαβίωσή τους και να τύχουν ολοκληρωμένης υγειονομικής και διατροφικής περίθαλψης.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/peiraias-upopta-krousmata-fymatiwshs-se-tesseris-afganous.3983008.html