Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

H Σαουδική Αραβία θα καταλήξει ολόκληρη στις φλόγες» σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την εισβολή στη Συρία, ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, σύμφωνα με το Sky News Arabia.
«Η Σαουδική Αραβία δεν ξεκίνησε μόνη τις προετοιμασίες για την εισβολή στη Συρία, αλλά κάτω από την ηγεσία της διεθνούς συμμαχίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζει χιλιάδες στρατιώτες για τις χερσαίες επιχειρήσεις που έχει ήδη δηλώσει πως θέλει να πραγματοποιήσει. Υπό τη δήλωση αυτή ενώθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Τουρκία.
Οι χώρες αυτές επισήμως προτίθενται να εισβάλλουν στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν «κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος» και την τρομοκρατία…
Η Τουρκία ήδη επιβεβαίωσε πως η Σαουδική Αραβία θα στείλει στρατιώτες και αεροσκάφη στη βάση του Ιντσιρλίκ, στα σύνορα με τη Συρία, για να «πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος». Ομοίως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως τόσο η Άγκυρα όσο και το Ριάντ είναι διατεθειμένες για την πραγματοποίηση μιας επιχείρησης σε συριακό έδαφος.
Σύμφωνα με το δίκτυο RT και την πολιτική αναλύτρια Μάρβα Οσμάν, η αιτία της ένωσης δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας οφείλεται στην προέλαση του Άσαντ στο Χαλέπι. Με τη βοήθεια της Ρωσίας, ο συριακός στρατών έχει τρέψει σε φυγή τους τζιχαντιστές. Ως εκ τούτου η Άγκυρα και το Ριάντ «είναι πολύ ανυπόμονες να πατήσουν άμεσα έδαφος στη Συρία» αναφέρει η Οσμάν, προκειμένου να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Γνωρίζοντας τα πλάνα της Σαουδικής Αραβίας, ο Ιρανός στρατηγός Μοχάμεντ Αλί Τζαφαρί, προειδοποίησε πως μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία, θα είναι αυτοκτονία για το Ριάντ, σύμφωνα με το δίκτυο Fars.
Το Ιράν προειδοποίησε ως εκ τούτου σε όλους τους τόνους πως μια τέτοια επιχείρηση θα βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή και πως «η Σαουδική Αραβία θα καταλήξει ολόκληρη στις φλόγες» σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA…
tribune.gr