Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μάλλον θέλει να πεί οτι ο Πούτιν παραμένει ο κύριος εχθρός της Ν.Τ.Π

Σφοδρή επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.
 Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν τεράστιο λάθος που πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
 είναι σύμμαχος στην μάχη ενάντια στο  Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνει για να συνεχίσει: «Στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αποσύνθεση και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχει αυτό είναι να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία.»
Στο επίμαχο άρθρο του, o Σόρος επισημαίνει ακόμη ότι Ε.Ε. και Ρωσία επιδίδονται σ’ ένα μπρα ντε φερ και το θέμα είναι ποια θα καταρρεύσει πρώτη: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι ΗΠΑ και οι ηγέτες της Ε.Ε πιστεύουν τα λόγια του Πούτιν και δεν τον κρίνουν από την συμπεριφορά του. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι δημοκρατικοί πολιτικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες ζωγραφίζοντάς τους μια πιο όμορφη πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Είναι γεγονός ότι, η Ρωσία του Πούτιν και η Ε.Ε έχουν εμπλακεί σ” έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο: το ερώτημα είναι ποια από τις δύο θα καταρρεύσει πρώτη», προσθέτει ο Αμερικανός επενδυτής.