Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Η ειδική μονάδα ‘κόκκινοι μπερέδες’ στάλθηκε κατά του PKK

Ο επίλεκτος στρατιωτικός κλάδος του τουρκικού στρατού,  των ‘Κόκκινων Μπερέδων’,  θα διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην νοτιοανατολική Τουρκία.

 Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες στην ηλεκτρονική τους έκδοση, τέσσερα σώματα από περίπου 150 στρατιώτες από τη Διοίκηση  Ειδικών Δυνάμεων, που είναι γνωστοί ως ‘κόκκινες μπερέδες’ θα αναπτυχθούν στην  πόλη Σουρ στην νοτιοανατολική Τουρκία για να διεξάγουν νυχτερινές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

 Η περιοχή παρά τη συνεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών (διανύεται η 48η ημέρα) δεν έχει γίνει κατορθωτό από τον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν τον έλεγχο της περιοχής.

 Οι τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις, βρίσκονται υπό τις διαταγές του υποστράτηγου Ζεκάι Ακσακάλι. Το σώμα αποτελείται από ειδικευμένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που δρουν μέσα βράδυ με ειδικό οπλισμό νυχτός, προκειμένου να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες του PKK,  όπως σημειώνεται.

 Στόχος τους είναι να ‘χτενίσουν’ όλη την ιστορική πόλη Σουρ και να απενεργοποιήσουν τις παγίδες  που έχουν στηθεί από τους αυτονομιστές, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στις μετακινούμενες δυνάμεις ασφαλείας, λόγω των πυκνών τηλεχειριζόμενων βομβιστικών επιθέσεων των Κούρδων του PKK.

Οι Κούρδοι αυτονομιστές δρουν και ως ελεύθεροι σκοπευτές, όπως σημειώνεται, με αποτέλεσμα να πυροβολούν στρατιώτες μέσα στην πόλη.Μάλιστα ένας στρατιώτης χτυπήθηκε χθες και μεταφέρθηκε  αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά δεν αναφέρθηκε τίποτε για την κατάστασή του.

 Η πόλη Σουρ είναι δύσκολο να την διαβεί κανείς αφού σε όλους τους δρόμους έχουν δημιουργηθεί αναχώματα ή έχουν σκαφθεί για να μην διέλθουν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως αναφέρεται.

 

 The Hellenic Information Team