Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η Τουρκία έχει πόλεμο και η Ε.Ε κάνει πως δεν ξέρει

Ομολογία Τούρκων για δολοφονίες Κούρδων - ΒΙΝΤΕΟ
Οι συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με το PKK στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας συνεχίζονται με τους θανάτους να αυξάνονται και απο τις δύο πλευρές. Με αφορμή τον θάνατο ενός τουρκου καταδρομέα οι τουρκικές ενοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον αριθμό τον Κούρδων "τρομοκρατών", όπως αποκαλούν τα μέλη του PKK,
που έχουν χάσει την ζωή τους απο επιχειρήσεις που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Mετα τον θάνατο του τούρκου καταδρομέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις με το PKK, oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται οτι εχουν σκοτώσει 711 μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στα νοτιοανατολικά της χώρας, από τις αρχές Δεκεμβρίου 2015.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο (TSK) ανέφερε σε γραπτή δήλωση στις 24 Ιανουάριου ότι 446 μαχητές του ΡΚΚ στο Cizre, 145 στην Silopi και 120  στη Sur, έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων που ειχαν ως στόχο την επικηρυγμένη οργάνωση του PKK, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Doğan.

Οι περιοχές Cizre και Silopi, στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, καθώς και η Sur, μια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, ειναι υπο εικοσιτετράωρη ή μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Όσο αφορά τον τούρκο στρατιώτη - βυσσινί μπερές - σκοτώθηκε σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχε ως στόχο μαχητές του ΡΚΚ στη Cizre, περίπου ένα μήνα αφου η Τουρκία ειχε αναπτύξει ειδικά εκπαιδευμένους Τουρκους καταδρομείς στη νοτιοανατολική πόλη.
Το κρατικό Πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή Dağkapı Cizre στις 23 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της οργάνωσης. Ο στρατιώτης, που αναγνωρίστηκε ως ο υπολοχαγός Uğur Tasci, τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε οτι ”ο σύντροφός μας υπέκυψε στις 4:20 μ.μ., στο νοσοκομείο, όπου ήταν υπο παρακολούθηση”. Εν τω μεταξύ, "επτά μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων", πρόσθεσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο.
Ως καταδρομέας με βυσσινί μπερέ, ο Tasci υπηρέτησε ως μέρος των ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην Cizre στα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

Η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες στην καταπολέμηση της εξέγερσης στα νοτιοανατολικά, με εναέριες εκστρατείες και χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο μαχητές του PKK.  Τοπικοί διοικητές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας σε διάφορες πόλεις στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά της χώρας για την αφαίρεση μαχητές από την περιοχή.
Περίπου 200 στρατιώτες με βυσσίνί μπερέ είχαν αναπτυχθεί στο ανατολικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η Τουρκία έχει εντείνει τις επιχειρήσει που στοχεύουν το PKK ως απάντηση της στις δηλώσεις αυτονομίας των Κούρδων.
 
onalert.gr