Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ρωσικά ρομπότ στο πεδίο της μάχης στο πλευρό του συριακού στρατού για να ελευθερώσει το Χαλέπι

Ρωσικές,ιρανικές συριακές και Hezbollah δυνάμεις έλαβαν θέσεις τη Δευτέρα 18 Γενάρη για μια μαζική επίθεση για την ανάκτηση του Χαλεπίου την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.Οι αντάρτες που κατέχουν διάφορα τμήματα της πόλης απώθησαν όλες τις προγούμενες επιθέσεις.
Η νίκη στο Χαλέπι (προπολεμικά ενός εκατομυρίου κατοίκων) αναμένεται από Μόσχα,Τεχεράνη και Δαμασκό για ν΄ανατρέψουν την εξέλιξη του πολέμου και να εξαναγκάσουν τους σύριους αντάρτες ν΄αποδεχθούν ότι η εξέγερσή τους ήταν μια ακρότητα και ότι η μόνη επιλογή που τους απομένει είναι να επιδοθούν στην ειτρηνευτική διαδικασία που γίνεται με πρωτοβουλία Ρωσίας για το μέλλον της Συρίας.
Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση μετά το τέλος Αυγούστου έδωσε νέα ώθηση στους αξιωματούχους και στο στρατό ανύψωσε το ηθικό. Ο συριακός στρατός εδώ και 5 μήνες δεν έχει χτυπηθεί ευρέως.Τα αεροπορικά χτυπήματα των ρώσων ανανέωσαν την εμπιστοσύνη για τη νίκη στο επιτελείο.Όπλα τελευταίας τεχνολογίας που προμηθεύθηκαν , ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι που είναι στη Συρία και εκπαιδεύουν το στρατό στη χρήση τους αλλά και η εμπέδωση προωθημένων τακτικών πολέμου που είναι επεξεργασμένες από ένα στρατό παγκόσμιας κλάσης κάνουν τη διαφορά.
Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile προσθέτουν ότι οι επιχειρησιακές ικανότητες  της Hezbollah και των σιίτικων πολιτοφυλακών που πολεμούν στο πλευρό του στρατού ομοίως ενδυναμώθηκαν από την τακτικές των ρώσων που εμπεδώθηκαν.
Αυτές οι τακτικές έχουν σαν αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των απωλειών της Hezbollah, των συρίων στρατιωτών και των φιλοιρανικών πολιτοφυλακών κατά τη μάχη αντίθετα με τις αναφορές περί σημαντικών απωλειών που επικαλείται ο δυτικός τύπος mainstream.
Robots, νέες μετακινήσεις για ρομπότ επί τους εδάφους έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο συριακό στρατό αποκαλύπτουν οι πηγές του μέσου.έχουν ένα ρόλο σημαντικό στην επίθεση για την ανάκτηση του ΧαλεπίουΠροαναγγέλλοντας μια επανάσταση στις σύγχρονες πολεμικές συρράξεις, οι Ρώσοι λανσάρουν 2 τύπους ρομπότ – το robot μάχης Platform-M και την plate-forme κίνησης Argo ενίοτε  βαριά εξοπλισμένα και ικανά να δραστηριοποιούνται νυχθημερόν σε ποικίλες συνθήκες μάχης.Η Platform-M δέχεται πληροφορίες,ανακαλύπτει στόχους σταθερούς και κινητούς και τους καταστρέφει. Διοχετεύει ομοίως μια υποστήριξη δύναμης πυρός στις δυνάμεις και διασφαλίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή διαδρομές που έχουνδιανυθεί από το στρατό.Το  Platform-M είναι επανδρωμένο με τηλεχειριστήριο ημιαυτόματο και έχει την ικανότητα να βάλει κατά εχθρικών στόχων και να τους καταστρέφει.
Το Argo είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις σε τραχύ χώρο, ιδιαίτερα για ορεινό ή βραχώδες έδαφος.Σε πρόσφατες μάχες οι αντάρτες αιφνιδιάστηκαν όταν κατά τις μάχες βρέθηκαν κάτω από το ξαφνικό πυρ  των ρωσικών ρομπότ χωρίς πιλότο.  Ο ρώσος επιτελάρχης Valery Gerasimov πρόσφτα μίλησε για ένα σχέδιο για την  «ολοκληρωτική αυτοματοποίηση του πολέμου στη Συρία. » Πρόεσθεσε ότι « ίσως σύντομα να γίνουμε μάρτυρες ανεξάρτητων ρομποτικών ομάδων για τη διεξαγωγή πολέμου. »debka 19.1.16
dimpenews.com