Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία: Οι τουρίστες στην Τουρκία κινδυνεύουν από τους τζιχαντιστές

Ο Rostourism, o ρωσικός οργανισμός τουρισμού, προειδοποίησε σήμερα τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία ότι κινδυνεύουν να απαχθούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
"Οι ηγέτες της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους
 σχεδιάζουν να αρπάξουν ομήρους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία.
Οι όμηροι μπορεί να οδηγηθούν σε ζώνες που ελέγχονται από τους μαχητές (του ΙΚ) για να εκτελεστούν δημοσίως ή να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομοσπονδιακού οργανισμού.

"Όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Τουρκία μεμονωμένα (σ.σ. όσοι δεν μετέχουν σε οργανωμένα προγράμματα) θα πρέπει να λάβουν όλα τα δυνατά και αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά τους", συνεχίζει ο Rostourism.

Από τις 28 Νοεμβρίου, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να διαθέτουν στους πελάτες τους ταξίδια στην Τουρκία, για λόγους ασφαλείας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία πάνω από τα σύνορα με τη Συρία.
Τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία έχουν σημειωθεί πολλές αιματηρές επιθέσεις.

Στις 12 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά, δέχτηκαν επίθεση ξένοι τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 10 Γερμανοί υπήκοοι.
 
onalert.gr