Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τζιχαντιστές κυκλοφορούσαν μέσα στην Αλεξανδρούπολη με χατζάρες

-Το Alexpoli.gr εξασφάλισε φωτογραφίες του τρομοκράτη που συνελλήφθη στην Αλεξανδρούπολη, κάντε κλικ εδώ
-Το μαχαίρι ή μαχαίρια (δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν ένα ή δυο) που βρέθηκαν στις αποσκευές τους ήταν μήκους 33 εκατοστών… Το μέγεθος τους ήταν όμοιο σχεδόν με τις χατζάρες που χρησιμοποιούν στο Ισλαμικό Κράτος για να σκοτώνουν ανθρώπους…
ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Πριν λίγο (10 το πρωί), πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας από τη δημοσιογράφο του Mega, Μίνα Καραμήτρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η ίδια και συμπίπτουν πλήρως με τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε από χθες στο Alexpoli.gr, οι δυο άνδρες κατηγορούνται για κακούργημα ( “Κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό την προμήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων”), έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα διωχθούν σε βαθμό κακουργήματος. Στις αποσκευές του βρέθηκε μαχαίρι (τύπου χατζάρας όπως λένε οι πληροφορίες μας). Και για τους 2 άνδρες υπήρχε έντονο παρελθόν και ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ο ένας εκ των δυο είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε φυλάκιση για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοσνία. Έχει καταγωγή από τη Βοσνία αλλά έζησε για καιρό στη Σουηδία. Ο δεύτερος τζιχαντιστής, έχει καταγωγή από την Υεμένη. Ο πρώτος είχε αναγνωριστεί στο παρελθόν σε video με το οποίο απειλούσε με επιθέσεις σε στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Πρόκειται για μια αναμφίβολα τεράστια επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, που διερεύνησε το θέμα σε βάθος.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ μας, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα ήρθαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.
—————————-
Στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης σταμάτησε το ταξίδι 2 τζιχαντιστών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alexpoli.gr, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.
Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ  ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.
Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.
Άγνωστο παραμένει για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν  στην Αλεξανδρούπολη…με τις χατζάρες στις αποσκευές τους.
Newsroom Alexpoli.gr