Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δέν υπάρχει εμφύλιος αλλα υφήλιος πόλεμος

Βόμβα Πούτιν για ISIS: "40 χώρες τους χρηματοδοτούν"!
Ο ISIS χρηματοδοτείται από 40 χώρες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι και χώρες μέλη των G20.Μιλώντας έπειτα από τη λήξη της Συνόδου των G20 στην Αττάλεια,
 ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι έδωσε στοιχεία στη σύνοδο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
“Τους έδειξα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα και από αεροσκάφη που δείχνουν τις διαστάσεις του παράνομου εμπορίου πετρελαίου των τρομοκρατών”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι στις φωτογραφίες φαίνονται τα κομβόι δεκάδων χιλιομέτρων φορτωμένα πετρέλαιο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι είναι δυνατόν ακόμη να υπάρξει μια διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας και πως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κάνει έκκληση για ίδρυση μιας συμμαχίας εναντίον της τρομοκρατίας. “Τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι είχαμε δίκαιο”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι στις εκκλήσεις του για ίδρυση κοινής συμμαχίας οι ΗΠΑ είχαν δώσει αρνητική απάντηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έκλεισε τις πόρτες της και πως η ζωή κινείται γρήγορα και μας διδάσκει. “Κατά την άποψή μου πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι με την τρομοκρατία μπορούμε να αγωνιστούμε μόνο μαζί. Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ τις πόρτες μας για συνεργασία”, είπε.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στηρίξει τη συριακή αντιπολίτευση από αέρος και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει η βάση της διαδικασίας για πολιτική λύση. “Μια μερίδα της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία βλέπει ότι είναι δυνατόν να ξεκινήσει στρατιωτική δράση εναντίον του
ISIS με τη στήριξη της Ρωσίας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη από αέρος”, είπε.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι τρομοκράτες στη Συρία και πρόσθεσε πως χάρη σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι για λύση της κρίσης διά της πολιτικής οδού.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Τουρκία