Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν πάνω από 30 τρομοκρατικά εγκλήματα»

Στην αποκάλυψη ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας της Ρωσίας εμπόδισαν περισσότερα από 30 εγκλήματα τρομοκρατικής φύσης το 2015, προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Θέλω να υπογραμμίζω ότι φέτος, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), αποτράπηκαν περισσότερα από 30 εγκλήματα τρομοκρατικού χαρακτήρα» τόνισε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας ενώπιον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας.
Επιπλέον ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν την ταυτότητα 320 μυστικών πρακτόρων ξένων υπηρεσιών πληροφοριών το 2015 που βρίσκονταν στο ρωσικό έδαφος.
«Η μεγάλη ευθύνη βρίσκεται στους αξιωματικούς της αντικατασκοπείας. Φέτος έχουν εντοπίσει το προσωπικό του προσωπικού, μέσα περισσότερους από 320 ξένους ειδικούς πράκτορες, προσωπικό ξένων ειδικών υπηρεσιών και τους συνεργάτες τους», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία αφιερωμένη στη Ρωσική Εθνική Ημέρα Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, οι ξένες υπηρεσίες κατασκοπείας αναπτύσσουν πλέον της δραστηριότητες τους στη χώρα.
Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι εργαζόμενοι των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας είναι έτοιμοι να δώσουν μια «κατάλληλη απάντηση» σε αυτή την πρόσκληση.
«Αναμένω επίσης με ενδιαφέρον την αποτελεσματική δράση σας σε τομείς όπως η προστασία των συνόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τα οικονομικά εγκλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, η κρατική ασφάλεια και τα σώματα του στρατού θα πρέπει να συντονίσουν τις εργασίες τους προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω την ικανότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
gr.rbth.com