Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο γιος του Ερντογάν πίσω από το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ‘Ισλαμικού κράτους’

Στην έρευνα, που γίνεται πίσω από το σκοτεινό λαθρεμπόριο πετρελαίου,   ένα όνομα επαναλαμβάνεται συνεχώς - το όνομα του Bilal Ερντογάν, του γιου του  προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟ Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δεν είναι από  εκείνους που εκφράζονται με θυμό. 
Περίπου 24 ώρες μετά τη συντριβή του ρωσικού Su-24, δήλωσε ότι η Ρωσία «έχει σοβαρές αμφιβολίες ότι ήταν μια σχεδιασμένη προβοκάτσια από την Τουρκία».Στη δήλωσή του, ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι «η κατάρρευση του ρωσικού βομβαρδιστικού ακολούθησε σιωπή από η τουρκική κυβέρνηση,  η οποία βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το ISIS," και πρόσθεσε ότι την ενέργεια αυτή «οι Τούρκοι την είχαν  προγραμματισμένη,  αποτελούσε ένα από τα μέτρα, εκ προμελέτης, που αποσκοπούσαν σε έναν συγκεκριμένο σκοπό».Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω του δικτύου των εμπορικών συναλλαγών του πετρελαίου, και η θέση του επιβεβαιώθηκε από τον Γάλλο απόστρατο στρατηγό Dοminik Trinco, ο οποίος είπε ότι «η Τουρκία δεν καταπολεμά το Ισλαμικό κράτος ή σχεδόν καθόλου και δεν με μπαίνει εμπόδιο στα  διάφορα είδη λαθρεμπορίου στα σύνορά της, είτε πρόκειται για πετρέλαιο, φωσφόρο, βαμβάκι ή και ανθρώπους».
Το ερώτημα είναι ποιος βρίσκεται πίσω από τις παραβιάσεις των νόμων για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών, αφού αυτές γίνονται  με τη σιωπηρή έγκριση των διαφόρων δυτικών κυβερνήσεων.
Τώρα, που το ζήτημα έχει γίνει πολύ επίκαιρο,  και η έρευνα έχει αρχίσει για το σκοτεινό πρόσωπο του λαθρεμπορίου πετρελαίου,  έρχεται στο φώς ένα άτομο, ο γιος του προέδρου της Τουρκίας, Μπιλάλ Ερντογάν.
Ο Νεστμετίν Μπιλάλ Ερντογάν γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1980, είναι το τρίτο παιδί του προεδρικού ζεύγους της Τουρκίας.
Τελειώνοντας το λύκειο το 1999,ο Μπιλάλ πήγε στις ΗΠΑ, όπου και αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 2004, μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε για ένα χρόνο στην Παγκόσμια Τράπεζα ως εκπαιδευόμενος. Στην  Τουρκία επέστρεψε το 2006 και ξεκίνησε τις μπίζνες ως ένας από τους τρεις μετόχους της εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών "Denizchilik ΒΜΖ Group", αργότερα ενεπλάκει σε λαθρεμπόριο πετρελαίου από το ‘Ισλαμικό κράτος’ καθώς τα κέρδη ήταν τεράστια.
Την κατάσταση αυτή απέκρυβαν τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο αγαπητός στον πρόεδρο, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών (MIT), Χακάν Φιντάν.
Τον Οκτώβριο του 2014, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ένα συλλαλητήριο στο Χάρβαρντ, δήλωσε  ότι ο Ερντογάν συναλλάσσεται με το ‘ισλαμικό κράτος’  αποκομίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και προσφέρει χιλιάδες τόνους όπλα" ...
Η υποστήριξη Ερντογάν προς το ‘Ισλαμικό Κράτος’ είναι πολύ βαθύτερη, και είναι μία κύρια πηγή των χρημάτων για τους τρομοκράτες που πωλούν το πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές που κατέκτησαν. 
Ο Μπιλάλ έχει υπογράψει συμφωνίες με αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών, για μεταφορά του κλεμμένου ιρακινού πετρελαίου σε διάφορες χώρες της Ασίας. 
Η τουρκική κυβέρνηση αγοράζει το ιρακινό πετρέλαιο που προέρχονται από κατασχεθέντες πετρελαιοπηγές που βρίσκονται γύρω από τη Μοσούλη στο Ιράκ. Ο Μπιλάλ απέκτησε ναυτιλιακή εταιρεία  και διαθέτει το λαθραίο πετρέλαιο μέσω των λιμένων της Βηρυτού και Τσεϊχάν, σε δεξαμενόπλοια τα οποία είναι νηολογημένα στην Ιαπωνία.
 Ο Γκιουρσέλ Τεκίν Αντιπρόεδρος του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, πρόσφατα σε μια συνέντευξη στα τούρκικα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε:
«Ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι η σύμβαση με το διεθνές εμπόριο, δεν ενέχει παραβίαση του νόμου και ότι ο γιος του εργάζεται νομίμως συναλλασσόμενος με τις ιαπωνικές εταιρείες.
 Όμως, ο Μπιλάλ αυτοδίκαια εμπλέκεται σε συνενοχή σε τρομοκρατία, αλλά όσο ο πατέρας του, έτσι και αυτός, έχουν το πλεονέκτημα  ότι είναι απρόσβλητοι από ποινική δίωξη»
 Ο Τεκίν είπε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία ‘ΒΜΖ' μέσω της οποίας ο Μπιλάλ  διακινεί το λαθραίο πετρέλαιο από το ‘Ισλαμικό Κράτος’  «είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία οι στενοί συγγενείς του Προέδρου Ερντογάν έχουν μετοχές, έκαναν κατάχρηση δημοσίων πόρων και έχουν λάβει μη εξουσιοδοτημένα δάνεια από τουρκικές τράπεζες»
Τον Σεπτέμβριο, οι τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επιχείρηση Μπιλάλ, αγόρασε δύο δεξαμενόπλοια αξίας $ 35 εκατομμυρίων, αυτά έχουν μήκος 140 μέτρα και 16 πλάτος, με  χωρητικότητα 7100 τόνων.
Ο  Μπιλάλ Ερντογάν, τον Δεκέμβριο του 2013, μαζί με τέσσερις πρώην υπουργούς και κυβερνητικά μέλη κατηγορήθηκαν για παραλαβή παράνομων δωρεών από μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός τουρκικού ιδρύματος για τη νεολαία και την εκπαίδευση.
Δημοσίευση: Ζαμάν/ New eastern outloo
The Hellenic Information Team