Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ

Σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας είχε προβλέψει ο Αγιορείτης μοναχός! Η Ελλάδα και η Κωνσταντινούπολη
Προοπτικές για ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, όπως ακριβώς έχει προβλέψει ο άγιος Παΐσιος (!), διαμορφώνει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Οσα συμβαίνουν σκιαγραφούν σκηνικό όμοιο με αυτό που περιλαμβάνει η προφητεία πολέμου του αγίου Παϊσίου, σύμφωνα με τον οποίο, η Κωνσταντινούπολη θα αποτελέσει επίκεντρο της σύρραξης, ενώ η Μόσχα θα παραχωρήσει τη Βασιλεύουσα στην Ελλάδα! Ο χαρισματικός γέροντας (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) αναφέρεται και στον ρόλο που θα διαδραματίσει η χώρα μας σε αυτόν τον πόλεμο, σε απόσπασμα το οποίο περιέχεται στο βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγγελόγλου, που δημοσιεύτηκε το 1996!
«Θα χυθεί αίμα»
«Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων, και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, όχι επειδή θα μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση και θα καταλήξουν σε αυτήν τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Ο Στρατός ο ελληνικός ούτε καν που θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα του έχει δοθεί. Οι Εβραίοι, επειδή θα έχουν δύναμη και βοήθεια από τον Ευρωπαίο... ηγέτη, θα αποθρασυνθούν και θα επιδεικνύονται με αναίδεια και υπερηφάνεια, και θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Ευρώπη. Τότε και τα 2/3 των Εβραίων θα γίνουν χριστιανοί»!
Ο συγγραφέας αποδίδει στον νεότερο άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ξεκάθαρες σκέψεις για όσα πρόκειται να συμβούν στη γειτονική χώρα μετά τη σύρραξη και επισημαίνει: «Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστούν και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία». Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο, ο άγιος Παΐσιος εξηγεί με λεπτομέρειες τη σειρά των γεγονότων που κατά την προφητεία του θα συμβούν. Ειδικότερα, στις πολεμικές επιχειρήσεις θα εμπλακούν τόσο η Ευρώπη όσο και η Κίνα: «Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα».
Το μαχητικό αεροσκάφος που πετάει από το 1967
Τα χαρακτηριστικά του Sukhoi Su-24
Η αρχική ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 κατέρριψαν αεροσκάφος «αγνώστου εθνικότητας» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην περιοχή Γιαγλάνταγ της Αντιόχειας.
Ασφαλώς το Sukhoi Su-24 έχει τόσο χαρακτηριστική όψη, που ακόμα και πρωτοετείς της Ικάρων θα αναγνώριζαν ότι πρόκειται για το κλασικό σοβιετικό, παραλληλοδιθέσιο, δικινητήριο, υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος με τους τετραγωνισμένους αεραγωγούς, τα χαρακτηριστικά φτερά μεταβλητής γεωμετρίας, τις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου και τον εμφανή εξοπλισμό ραντάρ και ηλεκτρονικών αντιμέτρων.
Είναι βέβαιο δε ότι το τουρκικό επιτελείο δεν μπορεί να αγνοεί ότι το εν λόγω αεροσκάφος (το έχει ξαναδεί αφού βρίσκεται στους αιθέρες από το 1967) παραμένει ενεργό μόνο στις δυνάμεις της Ουκρανίας, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας (ελάχιστα, προερχόμενα από το Ιράκ, διατηρεί το Ιράν), της μόνης εκ των τεσσάρων που δραστηριοποιείται σήμερα στην περιοχή της Συρίας. Συνεπώς γνώριζαν πού χτυπούσαν.
Ο Ασαντ κατηγορεί τον γιο του Ερντογάν για business με το ISIS
Τουρκική στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος στο όνομα του ονείρου αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό υποστηρίζει ο Μπασάρ αλ Ασαντ ότι συμβαίνει, καταγγέλλοντας ότι, αν δεν υπήρχαν η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει το Ισλαμικό Κράτος. Ο Σύρος πρόεδρος -σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο Phoenix TV- προέβη σε σοβαρές κατηγορίες κυρίως κατά της Τουρκίας.
«Η βασική αρτηρία ζωής του ISIS είναι η Τουρκία» ανέφερε αρκετές φορές, υποστηρίζοντας ότι η χρηματοδότηση των τζιχαντιστών προέρχεται κατά μείζονα λόγο από την Αγκυρα, την Ντόχα και το Ριάντ.
Χρηματοδοτεί
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Κράτος βγάζει χρήματα πουλώντας πετρέλαιο -βασικά μέσω Τουρκίας- και ότι στην πραγματικότητα η δύναμή του προέρχεται από την Τουρκία με την υποστήριξη προσωπικά του Ερντογάν και του Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ο Μπιλάλ, ο γιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρύβεται πίσω από τις «περίεργες μεταφορές πετρελαίου» από Συρία, Ιράκ και Τουρκία. Μάλιστα, γίνεται λόγος για 500 βυτιοφόρα που καταστράφηκαν από τα ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη.
Βλ. Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργούς των τρομοκρατών»!
«Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών»! Με αυτή την εξαιρετικά σκληρή δήλωση, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θέλησε να εκφράσει τον θυμό του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Αγκυρα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» και συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας ότι «δεν θα ανεχτούμε ποτέ ανάλογες φρικαλεότητες».
Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ρώσοι πιλότοι «δεν απειλούσαν την Τουρκία καθώς εκπλήρωναν την κύρια αποστολή τους χτυπώντας ομάδες τρομοκρατών, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τη Ρωσία». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η χώρα του υπέγραψε συμφωνία για την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο με τους Αμερικανούς και τόνισε με νόημα ότι «η Τουρκία αποτελεί τμήμα εκείνων που υποτίθεται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας στον αμερικανικό συνασπισμό».
Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ κατόπιν τουρκικού αιτήματος, διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν επικοινώνησε με τη Ρωσία αλλά προσέφυγε στους συμμάχους της για να συζητήσει το γεγονός. «Λες και ήμασταν εμείς που καταρρίψαμε τουρκικό αεροσκάφος και όχι το αντίθετο! Τι θέλουν δηλαδή, το ΝΑΤΟ να εξυπηρετήσει το Ισλαμικό Κράτος;» δήλωσε καυστικά ο Πούτιν.
Την ίδια ώρα, Τούρκοι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού. Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του ειδικού σε θέματα ασφαλείας του Ιδρύματος Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας Νιχάτ Αλί Οζκάν, ο οποίος, μιλώντας στον «Guardian», τόνισε ότι φοβάται για μια σκληρή απάντηση της Ρωσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα είναι σίγουρο, ο Πούτιν δεν θα το αφήσει έτσι, έρχονται δύσκολες μέρες».
Ακριβώς αντίθετη, όμως, φαίνεται ότι είναι η άποψη του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών και γεωπολιτικών προβλέψεων Stratfor -ένα από τα κορυφαία στον κόσμο-, το οποίο υποστηρίζει ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους δεν προβλέπεται να οδηγήσει σε στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Σύμφωνα με το Stratfor, οι δύο πλευρές αναμένεται να διαχειριστούν την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού και επαφών σε στρατιωτικό επίπεδο.
Ελενα Στάθου
Σε έκτακτη συνεδρίαση χθες 28 χώρες του ΝΑΤΟ!
Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού για την παραβίαση, διάρκειας δευτερολέπτων, του τουρκικού εναέριου χώρου (το επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ βάσει προκαταρκτικής έρευνας) καθιστά την Τουρκία σύμμαχο που βάζει σε μπελάδες Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Πάντως, στη χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση των πρέσβεων των 28 χωρών του NATO εκφράστηκε ρητά η «αλληλεγγύη στην Τουρκία να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της».
Αυτό επεδίωκε η Αγκυρα από τη σύνοδο που συγκάλεσε για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν (στην πραγματικότητα για να δεσμεύσει τους 28 να υιοθετήσουν τη δική της εκδοχή), αφού αρχικά οι σύμμαχοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της τουρκικής ενέργειας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «ενεθάρρυνε σθεναρά» τον Νταβούτογλου να επικοινωνήσει απευθείας με τους Ρώσους «με στόχο να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση και να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά». Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Στάινμαγερ κάλεσε την Τουρκία και τη Ρωσία να αντιδράσουν «με υπευθυνότητα και σύνεση», ώστε να μη διακυβευθούν οι συνομιλίες της Βιένης για το συριακό. Αλλά και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε «επείγοντα μέτρα» κατευνασμού για να «αποτραπεί ενδεχόμενο επανάληψης ανάλογης ενέργειας».
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε όλες τις πλευρές να «δράσουν με σύνεση», δηλώνοντας πως επιθυμεί να ανανεωθούν οι επαφές ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία. Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στη χώρα να κλείσει μέσα σε 24 ώρες την πρεσβεία. Το ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, δεν έχει έρθει σε επαφή με το Κρεμλίνο, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνονταν ρωσικές δυνάμεις στα τουρκικά σύνορα.
Ψάχνουν στη Γερμανία τον Αμπντεσλάμ που δίστασε να ανατιναχτεί
«Ενας τρομοκράτης δεν έχει άλλη πατρίδα στην Ευρώπη εκτός από το Παρίσι» θα τολμούσαμε να πούμε παραφράζοντας τον Φρίντριχ Νίτσε. Ο Γερμανός φιλόσοφος στη θέση του «τρομοκράτη» είχε βάλει τη λέξη «καλλιτέχνης», τότε στα τέλη του 19ου αιώνα. Τον 21ο αιώνα η γαλλική μητρόπολη των τεχνών μοιάζει να δίνει τη σκυτάλη στο Παρίσι του τρόμου.
Μετά τον Αμντελχαμίντ Αμπαούντ, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ιδίως αφού το εκρηκτικό γιλέκο που βρέθηκε στο παρισινό προάστιο Μονρούζ -πεταμένο στα σκουπίδια- φέρεται ότι συνδέεται με εκείνον. Τα συμπεράσματα; Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δίστασε και δεν ανατινάχτηκε όπως οι τρομοκράτες-σύντροφοί του.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, θεωρείται πιθανό ότι ο Σαλάχ, βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, βρίσκεται στη Γερμανία αφού πρώτα είχε διαφύγει στο Βέλγιο αμέσως μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Ηδη η γερμανική αστυνομία διεξήγαγε χθες έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπντεσλάμ στην πόλη Μίντεν, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ενημέρωσαν οι Αρχές ασφαλείας της πόλης Μπίλεφελντ. Χωρίς ωστόσο αποτελέσματα...
Βάσει στοιχείων που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η πιστωτική κάρτα του Αμπντεσλάμ χρησιμοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου για την ενοικίαση μιας από τις κρυψώνες των τρομοκρατών στο Αλφορτβιλ, στο Παρίσι. Η ίδια κάρτα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού του Αμπντεσλάμ από την Ιταλία στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία μεταξύ 1 και 5 Αυγούστου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με αξιωματούχο που είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση στο Μπατακλάν, οι τρομοκράτες -οι οποίοι έμοιαζαν σαν να βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών- φώναζαν πως είναι στρατιώτες του Χαλιφάτου και ότι για όλα φταίει ο Ολάντ. Οπως αξιοσημείωτη είναι ακόμη η εκκένωση της Πλατείας της Δημοκρατίας εξαιτίας ενός λάθος συναγερμού που παρέλυσε αρκετές γραμμές του μετρό. Η Place de la Republique -πλατεία-σύμβολο στο 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσα και σημείο εκκίνησης των γαλλικών κινητοποιήσεων- μοιάζει να μετεξελίσσεται σε «τόπος προς αποφυγήν».
Δήμ. Αθανασοπούλου
http://www.dimokratianews.gr/content/55848/i-profiteia-toy-geronta-paisioy