Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο Ερντογάν σκότωσε Ρώσο πιλότο! Οργή Πούτιν – Στα πρόθυρα Παγκόσμιου Πολέμου;

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη από τουρκικό F-16 στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.
Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των Τουρκμένων τζιχαντιστών, συμμάχων της Αλ Κάιντα, που πολεμούν ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους.
Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για την ανεύρεση των πιλότων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τουρκικό F-16 κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi κατερρίφθη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό αεροσκάφος, ενώ όπως τονίζει το Ria Novosti πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος.
Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν το μαχητικό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

http://www.tribune.gr/world/news/article/190870/o-erntogan-skotose-roso-piloto-orgi-poutin-sta-prothira-pagkosmiou-polemou.html