Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο ανθέλληνας Σουλτς επιμένει για καταυλισμούς 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα


Ξαναχτύπησε ο ανθέλληνας απόφοιτος δημοτικού Σουλτς και ζήτησε να γίνουν στην Ελλάδα κέντρα καταγραφής των προσφύγων (Hotspots) με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι «πρέπει να αναπτύξουμε τα κέντρα καταγραφής στην Ελλάδα σε σημαντικό αριθμό – 50.000 είναι ο αριθμός που πρέπει να επιδιώξουμε», δήλωσε ο κ. Σουλτς και εξέφρασε την ελπίδα να υιοθετηθεί το σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ακόμη ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είναι ότι πολλά ανακοινώνονται αλλά μετά δεν υλοποιούνται.
Στην περίπτωση της προώθησης προσφύγων από τη μία χώρα στην άλλη, είπε, έχει προστεθεί κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θεωρούσε ως τώρα πιθανό, ότι μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων πχ. τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την ΠΓΔΜ «σημειώνονται πραγματικές εντάσεις».
Αυτό είναι επικίνδυνο, τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, «γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα εδώ να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα». Αναφερόμενος δε στη στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι με την τακτική του «να μην καεί το δικό μου σπίτι και ας καεί το σπίτι του γείτονα», η Ευρώπη δεν θα προχωρήσει.
«Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, διότι η πίεση ανεβαίνει. Αν οι κυβερνήσεις δεν δείχνουν στους πολίτες ότι φέρνουν λύσεις, τότε χάνουν την εμπιστοσύνη και αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, αριστερή ή δεξιά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαπραγματευτεί συμφωνία επανεισδοχής με το Αφγανιστάν, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και χαιρέτισε τη δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες ότι «πρέπει να στείλετε πίσω τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν».
Νομίζω το είπε διότι οι πρόσφυγες «χρειάζονται ένα μήνυμα – ότι όσοι δεν διώκονται και δεν έχουν καμία πιθανότητα δεν πρέπει να αφεθούν στους εγκληματίες και τους διακινητές», δήλωσε ο κ. Σουλτς.