Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανία: οι σαλαφιστές επιχειρούν να στρατολογήσουν πρόσφυγες

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι οι σαλαφιστές θέλουν να στρατολογήσουν πρόσφυγες.Ο Pierre Vogel ένας πρώην πυγμάχος είναι ένας από τους σημαντικότερους σαλαφιστές στη Γερμανία.
Ο Pierre Vogel θέλει να τους χρησιμοποιήσει πρόσφυγες για τους δικούς του σκοπούς. Επανειλημμένα συνεργάτες του αποπειράθηκαν να προσηλυτίσουν άτομα στους καταυλισμούς προσφύγων προσφέροντάς τους δώρα και μιλώντας τους για τη θρησκεία..
Οι αρχές ασφαλείας παρατηρούν αυτές τις κινήσεις ανησυχούν και εκτιμούν ότι . «Μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι οι ισλαμιστές στη Γερμανία υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας επιχειρούν να εκμεταλευτούν προς ίδιον όφελος την κατάσταση των προσφύγων», τονίζει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BFV), Hans-Georg Maaßen
Verfassungsschutzpräsident Hans-Georg Maaßen: "Erhebliches Rekrutierungspotenzial"
Hans-Georg Maaßen

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι σαλαφιστές έχουν ήδη προσπαθήσει να επικοινωνήσουν τους πρόσφυγες, σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις. «Μια στρατηγική ευρείας βάσης, ωστόσο, δεν είναι ακόμη εμφανής, »αναφέρει η πηγή.Η κρατική υπηρεσία είναι διατεθειμένη να ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους της σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με την BFV, ο αριθμός των σαλαφιστών αυξήθηκε και πάλι στη Γερμανία.Σύμφωνα με την υπηρεσία υπάρχουν τώρα 7900 άτομα συγκριτικά με  το 2011 που υπήρχαν μόνο 3800. « Οι σαλαφιστές θέλουν να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος στη Γερμανία. Προπύργιο τους είναι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Βερολίνο. »
Το BFV αναφέρει ότι περισσότεροι από 740 τζιχαντιστές από τη Γερμανία αναχώρησαν για Συρία και Ιράκ.Το ένα τρίτο αυτών επέστρεψε στη Γερμανία ενώ περί τους  120 ισλαμιστές από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σκοτώθηκαν σε μάχες.Ο αριθμός των νεκρών έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.SPIEGEL 22/9/15
dimpenews.com