Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πούτιν βάζει φρένο στο Ισράηλ

Πούτιν: Η Συρία δεν έχει την πρόθεση να πολεμήσει το Ισραήλ
Την πεποίθηση πως η Συρία δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να πολεμήσει το Ισραήλ
εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε η έκρρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η αύξηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.
Όπως δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το Ισραήλ «Ιράν και Συρία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο μέτωπο τρομοκρατίας κατά του Τελ Αβίβ στα Υψίπεδα του Γκολάν». Τόνισε επίσης πως το Ισραήλ ήδη λαμβάνει μέτρα για να διακόψεο κάθε παροχή όπλων και στρατιωτικού υλικού που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη νέου μετώπου στα υψίπεδα του Γκολάν. 
«Ισραήλ και Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον στην διασφάλιση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συζητήσουμε την επιδείνωση της κατάστασης κατά τους τελευταίους μήνες. Όπως γνωρίζετε, το Ιράν και η Συρία εξοπλίζουν συστηματικά τις ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδεςπου στρέφονται κατά του ισραηλινού λαού. Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του ισραήλ έχουν δεχθεί χιλιάδες επιθέσεις με ρουκέτες» είπε ο Νετανιάχου, συμπληρώνοντας πως για αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκεται στη Μόσχα, προκειμένου να παρουσιάσει τις επίσημες θέσεις του Ισραήλ και να κάνει ό,τι έιναι δυνατόν ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Ο διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας ήταν και έιναι πάντοτε στο πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού, ακόμα και όταν έιχαμε διαφορετικές θέσεις» κατέληξε ο Νετανιάχου.