Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Θύελλα στην Ξάνθη για τον Ζεϊμπέκ, που είναι επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα αντιδράσεων στους πατριώτες Ελληνες έχει ξεσηκώσει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει και πάλι στην πρώτη θέση της λίστας των επερχόμενων εκλογών στην Ξάνθη τον γνωστό για τα φιλοτουρκικά αισθήματά του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
 Ο φαρμακοποιός, που αναμένεται να βρεθεί και πάλι στα βουλευτικά έδρανα, θεωρείται κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία, καθώς πολλάκις έχει εκφράσει ανοιχτά τις ανθελληνικές απόψεις του.
Ο 47χρονος πολιτικός κατάγεται από την Ξάνθη, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζή (Gazi) στην Αγκυρα, από το 2003 δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός, αρχικά στον Κένταυρο, ενώ το 2006 άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Ξάνθη.

Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, όταν το «κίνημα» των τουρκόψυχων είχε αποκτήσει αυξημένη δυναμική, εκμεταλλευόμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα «δώρα» στους μουσουλμάνους της Θράκης, μέσω των οποίων εξαγόραζε ψήφους. Εκτοτε ο Ζεϊμπέκ απέκτησε πρόσβαση στα τουρκόφιλα ΜΜΕ και στενές σχέσεις με την κορυφή των πρακτόρων που δρουν στην Ελλάδα, αλλά και με την ελίτ σκληροπυρηνικών πολιτικών του Ερντογάν, που ασπάζονται και προωθούν την κοσοβοποίηση της Θράκης.

«Διατηρεί αδελφικές επαφές με τους δύο ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ, οι οποίοι αποτελούν και τους ανθρώπους που κανονίζουν πώς θα... ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει φροντίσει να χτίσει το προφίλ του εμφανιζόμενος δημόσια, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τον Μπιλάλ Ερντογάν. Εξάλλου εμφανίζεται συνεχώς σε κάθε ανθελληνική εκδήλωση, ενώ δεν διστάζει να μιλά μπροστά στη σημαία που εμφανίζει τη Δυτική Θράκη "πράσινη και ανεξάρτητη", στην ημισέληνο και σε πορτρέτα του Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρει πηγή της «δημοκρατίας».
Αρ. Μάτιος
http://www.dimokratianews.gr/content/52992/thyella-stin-xanthi-gia-ton-zeimpek-poy-einai-epikefalis-tis-listas-toy-syriza