Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα

Απίστευτη σουηδική ανευθυνότητα… μας θυμίζει όμως Ελλάδα!
Η πολιτική της Σουηδίας όσον αφορά την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, δεν περιλαμβάνει ελέγχους ασφαλείας. Η χώρα απλώς ανοίγει τα σύνορά της ακόμα και σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζονται ως πρόσφυγες.
Η ανευθυνότητα της σουηδικής υπηρεσίας μετανάστευσης μπορεί να κοστίσει εξαιρετικά στη χώρα αυτή, αφού μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των μελών του ΙΚ που εισέρχονται στην Σουηδία.
Τον κίνδυνο αυτό προβάλει η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, βασιζόμενη σε δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε μαρτυρίες προσφύγων που έχουν φτάσει στην Σουηδία, αλλά και επιχειρηματιών που είχαν προσφέρει εργασία σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει από το γεγονός ότι οι προερχόμενοι από την Συρία μετανάστες που φτάνουν στην Σουηδία, απλώς, γίνονται δεκτοί, μετά από μια συνέντευξη διάρκειας 1,5 ώρας που περνούν ενώπιον Σουηδών υπαλλήλων της εν λόγω υπηρεσίας.
Στη δε συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά μόνο σε ότι αφορά τα δικαιώματα των προσφύγων, βάσει της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Έτσι όμως, όπως έχει διαρρεύσει, ήδη μέλη του ΙΚ έχουν εισέλθει στην Σουηδία, εμφανιζόμενοι ως πρόσφυγες.
Τουλάχιστον 130 αιτήσεις ατόμων για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, διαβιβάστηκαν στις σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας έως τώρα, εντός του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες ασφαλείας αναμίχθηκαν και στις περιπτώσεις αυτές, μόνο κατόπιν ιδιωτικών καταγγελιών. Το επίσημο κράτος είχε πλήρη μεσάνυχτα.
Και όμως οι Σουηδοί θα έπρεπε να ανησυχούν. Ο Μίκαελ Σκράμο, ένας Σουηδός που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και το 2014 πήγε στην Συρία και εντάχθηκε στο ΙΚ. Αυτός λοιπόν ο καθόλα αξιότιμος κύριος, δεν δίστασε να προσκαλέσει τους νέους ομοδόξους του να σκοτώσουν κάθε «άπιστο» και να τινάξουν τους όσους αντιστέκονται στο Ισλάμ στον αέρα με βόμβες.
Η περίπτωση της Σουηδίας θυμίζει, δυστυχώς, αυτή της Ελλάδας, όπου οι εισροές λαθρομεταναστών και προσφύγων είναι τόσο μεγάλες που ουδείς είναι σε θέση, παρά τις καλές προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, να πει με βεβαιότητα, ότι δεν έχουν εισχωρήσει και στη χώρα μας τζιχαντιστές.
Ίσως θα έπρεπε να αναλογιστούν, οι υπεύθυνοι, το συμβάν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου οι μετανάστες αρνήθηκαν βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, που τους δόθηκε, διότι στα κιβώτια υπήρχε τυπωμένο ακριβώς αυτό, ένας κόκκινος Σταυρός.