Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ακραίοι Ισλαμιστές μετατρέπουν την Ευρώπη σε Μ.Ανατολή

Τρόμος στο τρένο Αμστερνταμ-Παρίσι: Γάζωσε με καλάσνικοφ τους επιβάτες - Τρεις τραυματίες
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για έναν 26χρονο Μαροκινό. Τον άνδρα ακινητοποίησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν συνέλαβαν οι αρχές στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς (βόρεια Γαλλία), γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου των γαλλικών σιδηροδρόμων.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα για την επίθεση, ανακοίνωσαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.
Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι οι δύο επιβάτες που ακινητοποίησαν τον ένοπλο δράστη είναι Αμερικανοί.
Εξάλλου, μια πηγή στην αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος τελούσε υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα Καλάσνικοφ. Δύο Αμερικανοί στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο άκουσαν τους πυροβολισμούς και επενέβησαν, καταφέρνοντας να αφοπλίσουν τον ένοπλο και να τον ακινητοποιήσουν.
Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς, στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
Το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις, όμως δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.
Σε tweet του ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε όσους τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο τρένο Παρίσι-Άμστερνταμ. «Όλα γίνονται για να πέσει άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία» τόνισε.
Oι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ομάδες διάσωσης.

Το γαλλικό «Paris Match» μεταδίδει μέσα από την ιστοσελίδα του ότι ένας από τους τραυματίες είναι ο Γάλλος ηθοποιός Jean-Hugues Anglade. Ο 60χρονος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες όπως το «Killing Zoe», το «Betty Blue και το «Nikita».

Στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η εταιρεία Thalys επισημαίνει ότι «οι επιβάτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται στο σημείο».