Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ

Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή.
Ο Χάμοντ αναφερόταν στις δηλώσεις αυτές, τις οποίες έκανε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη, στις προσπάθειες των προσφύγων, που εγκαταλείπουν την Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από την αστάθεια στις χώρες τους, να εγκατασταθούν στην ΕΕ, κάποιοι από τους οποίους προσπαθούν να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία.
«Πρέπει να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά, καθιστώντας δυνατό να επιστρέψουν αυτοί που δεν δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο πίσω στις χώρες προέλευσής τους», δήλωσε στο BBC.
Ωστόσο, βάσει των κανονισμών της ΕΕ οι μετανάστες είναι «σχεδόν σίγουροι» ότι δεν θα αναγκαστούν ποτέ να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους, σημείωσε.
«Αυτό δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση, επειδή η Ευρώπη δεν μπορεί να προστατευθεί και να διατηρήσει το βιοτικό της επίπεδο και την κοινωνική της δομή, αν πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια μετανάστες από την Αφρική», κατέληξε ο Χάμοντ.