Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τέρμα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που λέγεται λωρίδα της Γάζας

«Η Παλαιστίνη θα συνεργαστεί με τη Ρωσία, είτε αυτό αρέσει στην Δύση, είτε όχι…»
Στην επέκταση της συνεργασίας με τη Ρωσία,
σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, προσβλέπει η Παλαιστίνη, θεωρώντας τις κυρώσεις άδικες και παράνομες.
 Όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, ο παλαιστίνιος πρέσβης στη Μόσχα Αμπντέλ Χαφέζ Νοφάλ, η συνεργασία θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και της υγείας.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό LifeNews τόνισε: «Υπάρχουν μία σειρά από ζητήματα σε θέματα συνεργασίας τα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε. Διαθέτουμε τη δυνατότητα επέκτασης των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και σε αντάλλαγμα να εισάγουμε την εμπειρία της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας. Στη Δυτική Όχθη βρίσκεται το δυναμικό των ενεργειακών μας πόρων  για την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σκοπεύουμε να καταστήσουμε δυνατή την ανάπτυξη των αμοιβαίων εμπορικών μας σχέσεων με τη Ρωσία, που μπορεί να τάσει και συναλλαγές ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το χρόνο».

Ο παλαιστίνιος διπλωμάτης υπογράμμισε πως η χώρα του σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το εάν αυτό αρέσει στη Δύση, ή όχι. «Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι άδικες και παράνομες και ελπίζουμε πως η Μόσχα θα ξεπεράσει και αυτήν την πρόκληση με νόμιμους τρόπους και νέες συνεργασίες» κατέληξε.
Στα άμεσα σχέδια είναι η λειτουργία εθνικού εμπορικού κέντρου στη Μόσχα, όπου θα προωθούνται παλαιστινιακά προϊόντα αλλά και θα παρουσιάζεται η ιστορία και ο πολιτισμός της Παλαιστίνης. Ταυτόχρονα θα αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης με επαφές B2B για την επέκταση των επαφών μεταξύ των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες, όπως εξήγησε ο Αμπντέλ Χαφίζ Νοφάλ.
Μέσα στο 2014 οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Παλαιστίνης αυξήθηκαν κατά 80% , φτάνοντας το 1,5 εκατ. δολάρια.
gr.rbth.com