Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πόλεμος στην Τουρκία...η αρχή του τέλους της

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν ξανά το PKK – Το Ισλαμικό Κράτος στο απυρόβλητο!
Η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά αεροπορικών επιδρομών
με στόχο κρησφύγετα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις που αποδόθηκαν στους Κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
«Δεκαεπτά στόχοι χτυπήθηκαν με ακρίβεια στην επαρχία Χακάρι», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Η Τουρκία ήταν στόχος σειράς επιθέσεων που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα.
Στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως Κούρδοι, πέντε αστυνομικοί και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που αποδόθηκαν σε Κούρδους αυτονομιστές του PKK και μία εκτός νόμου οργάνωση της άκρας αριστεράς, το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης.
Εξάλλου, άλλος ένας στρατιώτης σκοτώθηκε αργά τη Δευτέρα από πυρά που προέρχονταν από θέσεις του PKK στην επαρχία Σιρνάκ (νοτιοανατολική Τουρκία), ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» στοχεύοντας ταυτόχρονα το PKK και τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία. Όμως οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν εναντίον του κουρδικού αντάρτικου και μόνο τρεις είχαν ως επίσημο στόχο το Ισλαμικό Κράτος.
Απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ανέφερε ότι 390 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά εναντίον βάσεων οπισθοφυλακής των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
Περίπου τριάντα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί επίσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι κατανοούν τις ανησυχίες ασφαλείας της Τουρκίας, καλώντας την ταυτόχρονα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.
Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάλεσε για άλλη μία φορά τη Δευτέρα το βράδυ την Άγκυρα να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει τον θάνατο αμάχων και να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».