Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το ΝΑΤΟ μας προκαλεί να παραδόσουμε την εθνική μας ταυτότητα....μας θέλουν Γενίτσαρους άλλη μια φορά!

Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή στην Συρία - 2 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε ενέδρα του ΡΚΚ
Την βοήθεια του ΝΑΤΟ ζητά η Τουρκία επίσημα για να εισβάλει στην Συρία: Συγκεκριμένα καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το ΝΑΤΟ την Τρίτη προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 4 περί συνδρομής με παροχή συμβουλευτικής/παροχής πληροφοριών συνδρομής, ενώ με διαταγή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ανακαλούνται όλες οι άδειες προσωπικού 2ης και 3ης Στρατιάς τις οποίες εμπλέκουν στις συγκρούσεις!
 Η 2η Τουρκική Στρατιά έχει έδρα την Μαλάτεια και καλύπτει επιχειρησιακά τα σύνορα με Συρία, Ιράκ και Ιράν ενώ η 3η Στρατιά τα καλύπτει σύνορα με Αρμενία και Γεωργία.
 
Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν την Τρίτη κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τουρκίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να συνδράμει τα θέματα ασφαλείας την Σύμμαχο Τουρκία στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
 
Η σύγκληση του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 4, το οποίο επιτρέπει στις χώρες-μέλη να αιτούνται συμβουλευτικής/πληροφοριακής στήριξης από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.
 
Δηλαδή η Ελλάδα θα κληθεί την Τρίτη να εγκρίνει την τουρκική εισβολή στην Συρία και να δώσει βοήθεια για την εξόντωση των Κούρδων σε Ιράκ και Συρία!
 
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη χθες το βράδυ κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και προκάλεσε τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Στρατού, η επίθεση έγινε από το ΡΚΚ και ακολούθησε μάχη. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν ενισχύσεις του τουρκικού Στρατού και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εναντίον των μελών του ΡΚΚ.
 
Στο μεταξύ, ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια χτύπησε τα στρατόπεδα του ΡΚΚ στο Καντίλ και τη γύρω περιοχή στο Βόρειο Ιράκ.  Τουρκικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τις βάσεις του Νιτιάρμπακιρ, της Μαλάτια, του Μπάτμαν και του Ιντζιρλίκ έριξαν γύρω στις 300 LGB βόμβες.
 
Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι κατά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποίησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου χθες αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις τόσο εναντίον του ΡΚΚ όσο και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους |μέχρι τέλους|.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα, οι μαχητές του PKK έχουν πραγματοποιήσει 2.099 επιθέσεις από τις αρχές του 2015 με τις ΤΕΔ ανήμπορες να τις αποκρούσουν. Πόσο ικανές είναι τώρα που έχουν ανοίξει τρία μέτωπα, ένα το εσωτερικό στη Τουρκία με επίθέσεις όχι μόνο στη ΝΑ Τουρκία αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Κωνσταντινούπολης, ένα με τη Συρία και ένα στο Β.Ιράκ; Γι αυτό καλούν εσπευσμένα το ΝΑΤΟ..Ο μύθος της ισχυρής στρατιωτικά Τουρκίας διαλύεται...
 
PKK attacks reach pinnacle in 2015 with involvement in over 2,000 acts of violence across Turkey
 
 
 
defencenet.gr