Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δολιοφθορά πολλών ερωτημάτων

''Ρούφηξαν'' από αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας 172.000 λίτρα κηροζίνη - Έδρασαν ανενόχλητοι 5 φορές
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας συνολικά πέντε περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων Πακιστανών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 17-03 έως και 29-04-2014, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, επενέβησαν πέντε φορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας. 
 
Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία (βάνες, σωλήνες κ.λ.π.), κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά 172.332 λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 184.074 ευρώ.
 
Όπως προέκυψε, τα αφαιρεθέντα λίτρα αεροπορικού καυσίμου, τα οποία με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel), μεταφέρονταν προσωρινά, με την χρήση βυτιοφόρων οχημάτων, στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 57χρονου και από εκεί, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διακινούνταν παράνομα στο εμπόριο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr