Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ευρωπαϊκή κάλυψη σε τρομοκράτες

Ισλαμιστής τρομοκράτης καταδικασμένος σε θάνατο στην Αλγερία ζεί ελεύθερος στην Γαλλία
Ο Merouane Benahmed είναι ένα πρώην μέλος της τρομοκρατικής ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης (GIA)
 που καταδικάστηκε σε θάνατο στην Αλγερία αλλά που εδώ και κάποιες ημέρες ζει ανενόχλητος στα 3 χλμ από τα διοικητικά όρια που χωρίζουν την γαλλική περιφέρεια Mayenne από αυτήν της Maine-et-Loire.
Ο 41χρονος συμμετείχε σε πολυάριθμες επιθέσεις αιματηρές στην Αλγερία για την εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Κράτους. Καταδικάστηκε το 2006 στη Γαλλία σε 10 χρόνια φυλάκιση για συνωμοσία που εξυφαίνεται από τρομοκρατική οργάνωση και του είχε απαγορευθεί οριστικά κι αμετάκλητα να ζει στη Γαλλία. Την ίδια στιγμή η χώρα του η Αλγερία τον καταδικάζει ερήμην εις θάνατο . Βγαίνοντας από τη φυλακή το 2011, ο τ.τζιχαντιστής δεν θα μπορούσε να εκδοθεί στην Αλγερία γιατί εκεί θα αντιμετώπιζε την ποινή του θανάτου. Επίσης το Υπ.Εσωτερικών του παραχωρεί διαμονή ενώ παράλληλα τον χρηματοδοτεί γαι να βρει χώρα υποδοχής.
Αρχικά έμενε στην Gers, μετά μεταφέρθηκε στην Maine-et-Loire στο Beaupréau και εδώ και κάποιες ημέρες στο Segré, στα 3 χλμ από Mayenne. Ο τζιχαντιστής τρέφεται και διαμένει με έξοδα του γαλλικού κράτους ζει μ ετη γυναίκα του και τα 3 τους παιδιά.Οφείλει πολλές φορές την ημέρα να επιθεωρείτια από την αστυνομία. Θεωρητικά ελεύθερος του απαγορεύονται πάντα οι μετακινήσεις και η άσκηση του δικαιώματος στην εργασία. Η κατάσταση αυτή έχεια ρχίσει και ανησυχεί τη δημαρχία τουκαι το γαλλικό πληθυσμό.Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος του Ségré προειδοποιεί μέσω της Courrier de l’Ouest ότι «δεν θα σταματήσει να κινητοποιείται ώσπου η κατάσταση να κανονιστεί. » Εννιά άτομα στη Γαλλία ζουν σε αναλογο καθεστώς. (ouvalalgerie 21/7/15)
dimpenews.com