Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης πήγε να σώσει την Ελλάδα...η ιδωτική εταιρεία πέρασε στο απυρόβλητο!

Υπέκλεψε στοιχεία 9.000.000 πολιτών από το ΥΠΟΙΚ και τα πουλούσε σε ιδιωτικές εταιρείες! [βίντεο]
Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποτελεί η αποκάλυψη ότι ένας 35χρονος κατάφερε να υποκλέψει...

προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, από το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία πωλούσε σε κάθε ενδιαφερόμενη ιδιωτική εταιρεία, έναντι αδράς αμοιβής.
Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν ψηφιακά αρχεία με προσωπικά δεδομένα πάνω από 9.000.000 πολιτών, όπως αριθμοί ταυτότητας, ΑΦΜ, περιουσιακές καταστάσεις και αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 35χρονος ο οποίος εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ, είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, μέσω του ΥΠΟΙΚ και διάφορων κρατικών υπηρεσιών.
Ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος απέκτησε πρόσβαση σε τόσο μεγάλο όγκο ευαίσθητων δεδομένων, δεν έχει διευκρινιστεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να προέρχεται από πληροφόρηση εκ των έσω - με την εμπλοκή υπαλλήλου του υπουργείου - είτε να είναι αποτέλεσμα παραβίασης των πληροφορικών συστημάτων του ΥΠΟΙΚ από χάκερς.
Μάλιστα, ερευνάται πιθανή σύνδεση με την εισβολή χάκερς στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών πριν από έναν μήνα, την οποία το υπουργείο είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει.
Σε κάθε περίπτωση εγείρει τεράστια ερωτηματικά ως προς την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας και την ικανότητα των αρχών να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. 
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα, μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου κατέσχεσαν τρεις σκληρούς δίσκους, που περιείχαν πάνω από 9.000.000 εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης θα παρουσιάσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.
Όσον αφορά στην υποβολή τυχόν ερωτήσεων, σε αυτές θα απαντήσει ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης».
Οι δηλώσεις Γεωργατζή
«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».
Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 35χρονου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2012 από directNEWS.gr